Publicat el 09/02/2022

“Desenreda’t”, la nova guia de la Diputació de Barcelona per promoure l’autonomia i l’ús saludable de les xarxes socials entre els joves

 

La Diputació de Barcelona, a través de la seva Oficina del Pla Jove, ha editat i posa a disposició de professionals que treballen amb joves i del propi jovent “Desenreda’t”: nova guia fem tec!”

 

L’objectiu és donar resposta a l’elevat temps de connexió d’un gran nombre de joves, situació que s’ha vist agreujada arran de la pandèmia de la Covid19. La guia Desenreda’t és una invitació a l’acció per empoderar-se i alliberar-se de la crida de les pantalles.

Proposa vuit tallers per treballar aspectes bàsics sobre l’autonomia de les xarxes i control del nostre temps, a partir d’un joc de cartes i  vídeos que presenten situacions quotidianes per a molts joves.
Com a suport per a la realització dels tallers, s’ha creat una llista de reproducció al Canal YouTube on joves influencers catalans i joves voluntaris presenten situacions quotidianes per a moltes persones joves i que ofereixen algunes consignes que els poden ajudar per promoure l’autonomia i l’ús saludable de les xarxes.

Per últim, la guia inclou un  nou vídeo a on el reconegut  influencer Roc Massaguer dona les instruccions per aventurar-se en aquest  joc de cartes.

Guies fem tec!
Les guies fem tec! que elabora la Diputació de Barcelona estan organitzades en guies temàtiques. Cada guia i els tallers que inclouen es presenten de manera que es poden utilitzar individualment, i fins i tot parcialment, aprofitant els recursos més adequats a cada situació, a cada grup de joves o segons l’interès de qui dinamitzarà l’activitat; de manera que es poden seleccionar només aquells tallers o activitats que donin resposta a una necessitat concreta dels nois i noies.

Oficina del Pla Jove
L’objectiu de l’OPJ de la corporació és donar suport als ens locals en la planificació i el desenvolupament de les polítiques de joventut, així com promoure la innovació a través de la formació i l’acompanyament dels i de les professionals de la matèria.

El suport tècnic que ofereix l’Oficina del Pla Jove es caracteritza per respondre a l’especificitat de la demanda; des de la proximitat, d’acord amb les necessitats i la realitat concreta del municipi; i sobretot, amb la implicació del mateix.

Les regidories de joventut disposen de la millor informació i capacitat per millorar la vida dels joves del seu municipi i portar a terme els seus projectes. Així, no es tracta de fer una feina per encàrrec sinó d’un procés conjunt en que l’equip tècnic de l’Oficina del Pla Jove facilita i acompanya les regidories de joventut en el procés de definició i elaboració del producte sol·licitat.

Redacció
Imatge i font: Diputació de Barcelona

 

 

Deixa un comentari