Publicat el 07/06/2020

Tota la regió sanitària de Barcelona, on es troba el municipi, aixeca part de les restriccions de confinament a partir del dilluns 8 de juny

El govern de l’estat espanyol ha aprovat, a proposta de la Generalitat de Catalunya, que la regió sanitària de Barcelona passi a la fase 2 de desconfinament progressiu a partir del dilluns 8 de juny. És en aquest àmbit on es troba el Masnou.
Aquest pas implica la reducció de les restriccions vigents en la fase 1. Amb tot, es demana prudència i responsabilitat a tota la població, ja que la pandèmia de la COVID-19 continua amenaçant la salut de tothom. El risc de rebrots és vigent. Es recomana consultar i seguir les indicacions del web sobre la fase 2 publicat per la Generalitat de Catalunya:

Mesures generals de la fase 2
Mesures Municipals
De manera addicional a les disposicions generals de l’enllaç anterior, i en base les competències municipals, l’Ajuntament del Masnou ha aprovat diverses mesures que representen un canvi respecte a la fase 1.

Platges
Es torna a permetre l’ús recreatiu de les platges, però respectant la nova normativa d’ús per contenir la pandèmia de la COVID-19. Entre altres mesures, les platges d’Ocata i del Masnou estaran sotmeses a limitacions d’aforament i controls del compliment de la normativa específica.

Serveis i equipaments municipals
Escoles bressol municipals
Reobren el dilluns 8 de juny, amb l’autorització del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Les famílies han de consultar prèviament si poden acollir els seus infants escrivint a l’adreça electrònica de l’escola bressol en qüestió. Les municipals són dues: Sol Solet (solsolet@elmasnou.cat) i la Barqueta (labarqueta@elmasnou.cat).
Es limitarà l’aforament. Sol Solet podrà acollir 10 infants. La Barqueta, 20. S’estableix un màxim de 5 alumnes per grup per garantir el distanciament físic que s’exigeix. L’horari de funcionament serà de 9 a 15 h.

Centre de Formació de Persones Adultes (CFPAM)
El CFPAM obrirà el període de preinscripció per al curs 2020-2021 dins la fase 2, entre el 15 i el 30 de juny. Les sol·licituds s’han de fer preferentment per correu electrònic, a l’adreça cfam@elmasnou.cat. De manera excepcional, s’atendrà presencialment a les persones que no disposin de mitjans per inscriure’s a través del correu electrònic. A més, en aquests casos, és imprescindible demanar cita prèvia, trucant al número de telèfon 935571882 o escrivint a la mateixa adreça de correu electrònic. Hauran de dur-hi la documentació requerida i el seu propi bolígraf i/o llapis. També hauran de complir amb l’obligatorietat de dur mascareta, mantenir el distanciament físic i extremar la higiene.

Oficina de Turisme (Casa de Cultura), Museu Municipal i Mina d’Aigua
Reprenen les visites i l’atenció presencial, però només amb cita prèvia. Per concertar-la, cal escriure un correu electrònic a l’adreça museu@elmasnou.cat, indicant l’horari de preferència, el noms i el cognom i indicar si acudirà una sola persona o amb la unitat familiar (cal indicar el nombre de persones). Cal acudir-hi amb mascareta, respectar la distància física i seguir les indicacions. És imperatiu anul·lar la visita si es tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 o si s’ha estat en contacte recent amb alguna persona que hagi estat diagnosticada d’aquesta malaltia. No estaran disponibles serveis compartits, com les consignes, ni els elements tàctils.

Mercat Municipal
Torna a obrir els divendres a la tarda.
Horari: De dilluns a dijous i dissabte: de 7.30 a 14 h. Divendres: de 7.30 a 20 h.

Mercat ambulant setmanal
Tornaran a instal·lar-se parades amb tota mena de productes, si bé s’ha d’ampliar la distància entre elles. Per aquest motiu, el nombre de parades serà inferior a les que hi havia abans de l’estat d’alarma. S’alternaran setmanalment les parades que s’hi podran instal·lar.
El mercat ambulant setmanal té lloc els dimarts, de 8 a 14 h. Ha estat funcionant durant tot l’estat d’alarma, però només s’hi podien trobar parades d’alimentació, en tractar-se de subministraments de primera necessitat.

Complex Esportiu Municipal
Romandrà tancat, si bé l’àrea d’Esports no descarta coordinar-se amb les entitats esportives per concretar si, més avançada la fase 2, podran tornar a utilitzar l’equipament i sota quines condicions.

Tanca el centre d’acollida a persones sense llar
El dissabte 6 de juny es deshabilita el centre d’acollida temporal per a persones sense llar que es va instal·lar el Consell Comarcal del Maresme i la Creu Roja al Complex Esportiu Municipal. Des de la declaració de l’estat d’alarma, aquest centre ha acollit un total de 65 persones. El Consell Comarcal del Maresme s’encarregarà de netejar i higienitzar l’espai, d’acord amb les mesures preventives establertes per contenir la pandèmia de la COVID-19.

L’Ajuntament del Masnou i el personal municipal han extremat i intensificat les mesures preventives per evitar contagis del coronavirus, especialment pel que fa a les tasques de neteja i desinfecció. Cal que totes les persones que acudeixin a espais públics i equipaments municipals compleixin amb les restriccions i recomanacions que s’hi indiquin i amb les mesures generals decretades pel govern de l’Estat, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament del Masnou.

Deixa un comentari