Publicat el 16/12/2021

Quatre rutes divideixen la comarca amb enigmes que s’han de resoldre a les ubicacions corresponents. Finalitzar cada itinerari té recompensa.

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha creat unes rutes gamificades per promocionar la cultura al Maresme entre el públic familiar i jove.
A través de la pàgina web http://app.turismemaresme.cat es pot accedir a les quatre rutes que divideixen la comarca geogràficament de sud a nord, només cal disposar d’un telèfon mòbil amb connexió a internet i tenir activada la geolocalització.
Està disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

Aquest dijous s’ha presentat aquest projecte al Saló de Pedra de l’Ajuntament d’Argentona, on s’ha fet un petit tast del seu funcionament amb els enigmes que s’ubiquen al municipi.
La iaia del Maresme, el personatge ideat pel Consorci per fomentar el turisme familiar, és el fil conductor de les rutes, que tenen el nom dels seus amics emplomallats: a l’Alt Maresme es pot fer la ruta de la Puput, al Baix Maresme és la ruta d’en Picotet, al Maresme Centre hi trobem la ruta de Cames Llargues i, al Maresme Centre-Alt, la ruta d’en Xatrac.
Cadascun d’aquests itineraris té entre 13 i 15 reptes als quals li corresponen una ubicació en la que s’ha de resoldre un enigma.
Pot ser un trencaclosques, una endevinalla, un element amagat… i cada enigma va acompanyat també d’informació interessant i curiositats. L’objectiu és descobrir la comarca de forma lúdica, visitant els seus racons tot jugant.
A més, acabar una ruta té recompensa! Es poden aconseguir descomptes a diversos establiments de la comarca, com un 2×1 en una ruta infantil a lloms d’un ruc a Rukimon, un 10% de descompte a la masia de turisme rural Can Rosich o un 2×1 en una sortida en veler amb Cara al Vent.
Aquestes i moltes ofertes més t’esperen al final de cada itinerari, on també podràs veure, a través d’un pòdium, qui l’ha acabat amb menys temps. Les rutes transcorren per diferents municipis, motiu pel qual es pot aturar el joc i tornar-lo a reprendre un cop estiguem a la nova ubicació.

Una activitat per aventurers i aventureres amb ganes de descobrir la comarca aprenent i jugant, on tots els municipis hi són representats. El Museu Municipal de Nàutica del Masnou, el jaciment de Ca l’Arnau de Cabrera de Mar, la Torre Verda de Caldes d’Estrac o el Castell de Palafolls són alguns dels llocs pels quals passen les rutes.

Reuneix a família o amics, carrega bé el mòbil i a jugar!

Redacció
Imatge i Font: Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

Deixa un comentari