Publicat el 11/05/2018

Els Mossos han detingut 12 persones que haurien comès almenys 21 robatoris en pisos particulars de l’àrea metropolitana de Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup molt actiu que confeccionava eines per obrir panys de portes de domicilis i que hauria comès almenys 21 robatoris en pisos particulars de l’àrea metropolitana de Barcelona. En total, els agents han detingut 11 persones de nacionalitat georgiana i una de nacionalitat russa amb edats compreses entre els 21 i els 41 anys. La investigació es va iniciar al març del 2017 quan els Mossos van tenir coneixement que s’havien produït quatre robatoris en domicilis de Cornellà de Llobregat després que els autors aconseguissin obrir-ne les portes sense danyar-les. Finalment, fruit d’una complexa recerca de perfils d’ADN, la policia va poder determinar que tots els robatoris haurien estat comesos per les mateixes persones.

Els investigadors van aconseguir acreditar que l’entramat hauria violentat un total de 21 domicilis de l’àrea metropolitana gràcies a una altíssima especialització en l’obertura de panys de seguretat. Els lladres seleccionaven els objectius i col·locaven “marcadors” de plàstic a les portes dels habitatges per saber quan entraven i sortien els propietaris. Un cop s’havien assegurat que no hi havia ningú, obrien el pany de manera ràpida i sense deixar-hi cap senyal. El grup es desplaçava principalment en transport públic per dificultar el control de la policia.

El dia 7 de maig es va dur a terme un operatiu policial que va permetre detenir 12 membres del grup i realitzar set entrades i escorcolls als domicilis que l’organització tenia a Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Badalona. Els policies també van aconseguir desmantellar un taller de fabricació de rossinyols, claus falses i altres eines per obrir panys de diverses marques.
No es descarta que els objectes localitzats en els domicilis provinguin de més robatoris que els resolts fins ara i puguin ser retornats als seus legítims propietaris.

Els 12 arrestats van passar el dia 9 a disposició judicial. El titular del Jutjat d’Instrucció 3 de Cornellà de Llobregat, instructor de la causa, a petició de Fiscalia, va decretar l’ingrés a presó provisional per a nou d’ells i la resta va quedar en llibertat amb càrrecs.

ACN Barcelona
Foto: Captura de vídeo del moment en què agents dels Mossos d’Esquadra s’enduen un dels detinguts.

 

Deixa un comentari