Publicat el 15/01/2023

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc persones, que amagaven els vehicles i motos en una parcel·la de Mataró

 

 

 

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal que robava vehicles nous i els enviava a Gàmbia per via marítima en contenidors industrials. L’operació policial es va produir fa tres dies, l’11 de gener, i va finalitzar amb la detenció de cinc persones –d’entre 23 i 65 anys- pels delictes de robatori i furt d’ús de vehicle, delicte de falsificació de document mercantil i pertinença a organització criminal. El grup sostreia vehicles matriculats pràcticament nous i els amagava en una parcel·la de Mataró. Allí, els hi treien la placa de matrícula original o esborraven el número de bastidor. Els Mossos ja han recuperat quatre cotxes i una motocicleta, continuen amb la investigació oberta i preveuen més detencions.

La investigació es va iniciar a mitjans de novembre del 2022 quan els Mossos van tenir coneixement d’un robatori tipus ‘teloner’ que havia succeït a la capital del Maresme. Durant aquells dies es va detectar un moviment sospitós de vehicles i es va comprovar l’existència d’un grup criminal organitzat especialitzat a sostreure vehicles que treien del país a través de via marítima en contenidors i els portaven a Gàmbia per vendre’ls. A principis de desembre es va produir una primera detenció i, posteriorment, es va crear un equip conjunt de treball per realitzar totes les tasques d’investigació sobre aquesta organització criminal, integrada per almenys set persones.

Els autors disposaven d’una infraestructura i coneixement específics per al robatori de vehicles. Usaven dispositius electrònics per l’obertura i inutilització els sistemes de seguretat dels vehicles. A més, actuaven en un àmbit territorial extens, ja que s’han recuperat vehicles a tot l’àmbit metropolità. Els arrestats sostreien vehicles ja matriculats, però pràcticament nous, i se’ls emportaven a Mataró on els amagaven, els treien la placa de matrícula original i, en algun cas, havien esborrat el número de bastidor. En el moment d’explotar el cas, es van recuperar quatre vehicles i una motocicleta prèviament sostrets.

Per tal de recuperar la totalitat dels vehicles robats, el 12 de desembre es va fer una inspecció conjunta amb l’Agència Estatal d’Administració Tributària a Catalunya, que va obrir un expedient sancionador per infracció de la llei de contraban. Els detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Mataró ahir 13 de gener i el jutge va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i es preveuen més detencions.

Redacció
Imatge i font: ACN Agència Catalana de Notícies

Deixa un comentari