Publicat el 25/10/2017

Hi ha nou detinguts, dos d’ells han ingressat a presó i sobre la resta el jutge ha dictat una ordre d’allunyament de mil metres a les àrees de servei afectades a la C-25

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un grup criminal que es dedicava a robar la càrrega dels camions estacionats en àrees de servei i de descans de les autopistes i en algun cas, fins i tot, havien comès algun robatori amb violència contra transportistes.
Hi ha un total de nou detinguts. Dos d’ells ja han ingressat a presó i el jutge ha dictat una ordre d’allunyament de mil metres a les àrees de servei afectades a la C-25 contra la resta dels detinguts. El valor d’objectes robats per aquest grup ascendeix a uns 150.000 euros. La investigació encara està oberta i es preveuen noves detencions en breu.

L’objectiu dels delinqüents era actuar contra empreses que es dediquen a transportar mercaderia d’alt valor econòmic per tot Europa. L’inici de la investigació que ha permès desarticular aquest grup criminal va ser la d’un robatori que es va produir a l’àrea de servei de Sant Pere Sallavinera (Anoia) a la C-25 el passat 14 de febrer. Aquest grup estava format per dos líders principals els qual regentaven una flota de vehicles de propietat amb els quals es movien per les autopistes i vies ràpides de Catalunya.

La seva manera de treballar era molt acurada i sistemàtica, els líders pujaven de nit amb el vehicle carregat d’altres membres del grup i els deixaven a l’àrea de servei seleccionada per tal de realitzar una inspecció acurada a les càrregues dels camions estacionats per passar la nit allà. Aquest grup era molt selectiu i només robava productes molt exclusius o valuosos, com ara electrodomèstics, tecnologia o roba de marca.
Un cop tenien una carrega seleccionada el líder del grup trucava a una segona bateria d’integrants del mateix i accedien a l’àrea amb una furgoneta sostreta per tal de carregar el botí, i en cas de ser descoberts poder abandonar-la sense que la policia els impliqués directament amb els fets. Posteriorment, amagaven la càrrega robada unes hores a les poblacions properes a l’àrea de servei i la baixaven tranquil·lament per autopista fins al seu punt de receptació.

A partir d’una laboriosa investigació en coordinació amb el Jutjat d’Instrucció 3 d’Igualada i la Fiscalia s’ha pogut desarticular aquest grup format per nou persones, totes d’origen marroquí i ubicades a diverses poblacions de l’àrea de Barcelona. Dos d’elles eren els líders i gestors d’aquest grup, dos eren els conductors encarregats de desplaçar la mercaderia sostreta amb les furgonetes també sostretes pel grup, quatre eren els encarregats de sostreure les càrregues i fer de mà d’obra durant els robatoris, i un últim el receptador que introduïa la mercaderia sostreta.
A partir de la investigació s’han pogut recuperar tres furgonetes de grans dimensions sostretes i usades per transportar el producte robat i s’han decomissat i posat a disposició judicial tres vehicles particulars usats per cometre els robatoris i desplaçar-se.

En l’entrada i escorcoll al punt d’emmagatzematge de material robat s’ha pogut localitzar material que provenia d’un robatori que s’estava investigant. El valor d’objectes sostrets pel que s’investiga aquest grup ascendeix a uns 150.000 euros, durant el temps que ha durat la investigació, dels quals ja se n’ha pogut recuperar i tornar al seus propietaris més de 10.000 euros, ja que la investigació encara està oberta i es preveuen noves detencions en breu, segons han indicat els Mossos.

Després de passar a disposició judicial, dos dels detinguts han ingressat a presó. En relació a la resta dels integrants del grup, el jutge ha dictat una odre d’allunyament de mil metres a les àrees de servei i de descans afectades a la C-25.

ACN Barcelona

Deixa un comentari