Publicat el 29/04/2015

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal, adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de Barcelona, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Barcelona, han detingut un grup criminal format per tres homes i dues dones, tots de nacionalitat búlgara i veïns de Barcelona, com a presumptes autors dels delictes de detenció il·legal i explotació sexual.
La investigació es va iniciar el passat 2 d’abril quan una noia de 25 anys de nacionalitat búlgara va denunciar a la comissaria dels Mossos del districte de Ciutat Vella que feia sis mesos que estava retinguda contra la seva voluntat i que l’obligaven a exercir la prostitució.
La víctima va explicar als investigadors que havia conegut un noi a Bulgària feia sis mesos amb qui va iniciar una relació sentimental i amb qui va marxar a Itàlia on el jove la va obligar a prostituir-se i a donar-li els diners que guanyava.
L’agressor formava part d’un clan búlgar ubicat a Itàlia format per dos homes més i dues dones. La víctima era controlada i agredida per tot el grup, que la vigilava fins i tot quan estava exercint la prostitució.
El passat mes de gener aquest grup es van traslladar al districte de Ciutat Vella de Barcelona amb la noia. Un cop instal·lats, de nou, la van forçar a prostituir-se i a no rebutjar cap tipus de servei sexual. La víctima va relatar diverses agressions físiques per tot el cos i amenaces constants a ella i a la seva família de Bulgària.
Arran d’aquesta denúncia la víctima va acollir-se al programa d’una entitat col·laboradora de l’Ajuntament de Barcelona que protegeix les víctimes de prostitució i explotació sexual.
Poc temps després, la Guàrdia Urbana de Barcelona va identificar un grup d’individus al Raval els quals van interrogar sobre una amiga seva que havia desaparegut i que va resultar ser la dona que havia denunciat pocs dies abans als Mossos d’Esquadra que era víctima d’explotació sexual.
Gràcies a aquesta actuació, els investigadors van poder identificar tot el clan que residia en dos domicilis del districte de Ciutat Vella.
Amb aquestes dades, ahir els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona van organitzar un dispositiu policial que va comportar la detenció dels cinc integrants del grup criminal.
Els cinc detinguts passaran a disposició judicial en les properes hores.

Deixa un comentari