Publicat el 15/02/2024

L’Ajuntament de Badalona i la Generalitat establiran una taula de treball conjunta per avaluar la seguretat dels edificis construïts en la mateixa promoció que el número 9, que es va enfonsar el passat 6 de febrer

 

 

 

Els Bombers de la Generalitat han emès avui una ordre de desallotjament per als residents del número 7 del carrer del Canigó, al barri del Raval, com a precaució i per garantir la seva seguretat davant de les fissures detectades a alguns pisos amb parets adjacents a l’edifici número 9, que es va enfonsar el passat dimarts 6 de febrer.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha informat aquest migdia al mateix carrer del Canigó que, davant d’aquesta situació imprevista, “s’ha decidit apuntalar els pisos com a primera mesura d’emergència per garantir, amb la prudència que aquests casos requereixen, l’estructura del bloc número 7”. L’alcalde ha explicat que abans de començar aquests treballs, només els veïns dels pisos més allunyats de la paret que tocava l’edifici enfonsat podran entrar a casa seva per recollir les pertinences imprescindibles.

L’alcalde ha anunciat que s’informarà tots els veïns de les últimes novetats i procediments, i ha afegit que l’Ajuntament ha posat en marxa tots els recursos d’emergència per ajudar els veïns desallotjats i assegurar que aquells que ho necessitin puguin disposar d’un allotjament per passar la nit.
Xavier Garcia Albiol ha destacat que ahir mateix, abans que apareguessin les fissures, es va sol·licitar a la Generalitat la creació d’una taula de treball conjunta per dur a terme les accions d’inspecció necessàries a tota la promoció d’edificis d’aquesta zona del carrer del Canigó, amb l’objectiu de tenir una radiografia precisa de l’estat de seguretat dels immobles. Aquesta taula iniciarà els treballs aquest proper divendres.

 

Redacció

 

Deixa un comentari