Publicat el 18/11/2021

L’actuació l’ha executat la Policia Local a partir d’un decret d’alcaldia que certificava el mal estat de l’habitatge i el perill que aquest suposava per a les persones

La Policia Local de Premià de Dalt ha completat amb èxit, el dimecres 17 de novembre, el desallotjament d’una casa ocupada del passatge Sant Crist de Premià de Dalt.
L’actuació s’ha realitzat en compliment d’un decret signat per l’Alcalde, Josep Triadó, pel qual s’ordenava el desallotjament immediat de l’immoble davant l’existència d’un risc per a la integritat i seguretat de les persones. Concretament, l’informe  dels Serveis Tècnics i de Salut detalla situacions de risc com ara toxiinfecció alimentària, nidificació de plagues, incendi, manca de salubritat… a banda d’esquerdes, filtracions d’aigua, caiguda del fals sostre i de teules.
El desallotjament l’ha dut a terme la Policia Local manera pacífica, sense resistència per part de les tres persones que ocupaven l’habitatge des de feia mesos. Ahir mateix es va tancar l’habitatge desocupat i es va col·locar senyalització específica “Habitatge no habitable. Risc per a les persones” perquè no pugui ser ocupat de nou a conseqüència dels problemes de seguretat que presenta.

L’Ajuntament combat les ocupacions mafioses
El Consistori disposa d’un protocol per a combatre l’ocupació d’habitatges que es troben en mal estat. Mitjançant un informe dels Serveis Tècnics municipals en què s’exposi el risc de vulnerabilitat, salubritat o deficiències estructurals de l’edifici ocupat, es pot motivar el desallotjament de l’habitatge de forma preventiva ja que l’immoble no reuneix les condicions mínimes de seguretat per a viure-hi.

L’alcalde, Josep Triadó, explica que “des del Govern enviem un missatge clar als veïns que som conscients de la problemàtica”, i afegeix, “ens amoïna el tema i actuem de manera coherent, diferenciant les ocupacions fruit d’una necessitat social d’aquelles que provenen d’una màfia o d’un frau, tal i com ens hem trobat darrerament”. I aclareix, “sempre vetllarem per garantir els drets a l’habitatge i una vida digna a través del departament d’Acció Social però no mirarem cap a un altre costat quan es tracti d’altres tipus d’ocupacions”.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Premià de Dalt

 

Deixa un comentari