Publicat el 14/07/2020

El consistori també ha obert un expedient sancionador a la Sareb per deixar el bloc desatès

L’Ajuntament de Mataró ha declarat la “inhabitabilitat” dels dos blocs de pisos del carrer Jaume I, al barri de Cerdanyola, que estan ocupats il·legalment des de fa setmanes per desenes de persones.
L’ocupació havia generat problemes de convivència al barri i s’havien convocat dues manifestacions. Una va tenir lloc diumenge passat i l’altra s’havia de celebrar aquest pròxim diumenge, tot i que podria quedar desconvocada si s’acaba desallotjant l’edifici. En els darrers dies, de fet, tècnics municipals havien inspeccionat l’immoble i han informat que el seu estat representa un perill per a la seguretat i la salut dels seus habitants. La Policia Local ha notificat als ocupes la necessitat d’abandonar els habitatges “de forma immediata”.
Segons els informes municipals, la instal·lació elèctrica havia estat manipulada sense cap protocol de seguretat i les cuines i lavabos estaven incomplerts perquè l’obra es va aturar abans d’acabar-se. A més, hi havia alguns perills evidents, com el trencament de les portes d’accés a l’ascensor que deixaven al descobert el forat de la instal·lació.
Després de notificar la decisió municipal als ocupes, el mateix Ajuntament ha ofert allotjament provisional a les persones empadronades a la ciutat i en situació de vulnerabilitat. En aquest sentit, deu unitats familiars van ser derivades a Benestar Social, de les quals només set s’hi van acabar presentant. D’aquestes, tres van acceptar l’allotjament provisional.

En paral·lel, el consistori també ha obert un expedient sancionador a la Sareb, propietària de l’edifici, per deixar desatès l’immoble. En aquest sentit, se li ha requerit que prengui mesures per evitar que l’edifici es torni a ocupar i que es posi solució als problemes de salubritat que existeixen.

ACN Mataró

 

Deixa un comentari