Davant la previsió d’onada de fred per als pròxims dies, l’Ajuntament de Badalona posa en marxa un dispositiu per garantir el bon estat de la via pública i la mobilitat de les persones | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 01/02/2012

Davant les informacions que assenyalen l’arribada d’una important onada de fred que afectarà a tot Catalunya, amb risc de nevades aquest dijous i amb glaçades generals a partir de divendres i durant tot el cap de setmana, l’Ajuntament de Badalona ha preparat un dispositiu per garantir el bon estat de la via pública i la mobilitat de les persones. També s’ha activat el protocol per acollir les persones sense sostre.


Via pública i mobilitat
La Regidoria de Via Pública i Mobilitat i la Guàrdia Urbana tenen a punt el dispositiu de mitjans humans i tècnics per actuar immediatament en el cas que es produeixi alguna emergència causada pel fred. En aquest sentit, es disposa de 6.000 quilograms de sal – quantitat que es pot ampliar si és necessari-, així com dels vehicles i del personal per repartir-la per la ciutat, amb una especial atenció als accessos a l’Hospital Germans Trias i Pujol i a les carreteres de la Conreria (B-500) i de la Vallensana (BV-5011), amb l’objectiu que aquestes vies estiguin operatives malgrat les condicions climatològiques adverses.


Concretament, el servei de neteja de la ciutat compta amb els següents vehicles per distribuir sal i retirar neu de la via pública:
• 2 vehicles amb dispensador de sal i pala llevaneu
• 3 escombradores amb pala llevaneus
• 3 vehicles amb caixa oberta i dispensador de sal
• Un tractor de 120cv 4×4


També s’activa el dispositiu per acollir les persones sense sostre. Pel que fa a les persones sense sostre, l’Ajuntament de Badalona ha preparat un espai d’acollida nocturna que estarà operatiu en el moment que Protecció Civil decreti en aquesta ciutat una situació meteorològica de risc per fred.


La Regidoria de Serveis Socials i Salut ha organitzat aquest dispositiu conjuntament amb Protecció Civil i Guàrdia Urbana. A més, enguany es compta amb la col·laboració de Badalona Serveis Assistencials (BSA), Creu Roja, Càritas -a través del Projecte Folre- i de la Fundació Roca i Pi. Els diferents serveis municipals implicats treballaran coordinadament per tal d’informar i dirigir a les persones potencialment usuaris del servei bàsic d’acollida nocturna i de les seves formes d’accés.


En aquest espai d’acollida nocturna podran pernoctar aquelles persones sense sostre que hi acudeixin de forma voluntària o bé acompanyats per qualsevol dels serveis municipals. L’horari d’obertura serà des de les 20 hores fins a les 8 hores del dia següent. Als usuaris se’ls proporcionarà un llit per pernoctar, amb llençol i mantes. També disposaran d’espais de dutxa i cura personal. A tal efecte es proporcionarà un kit complet d’higiene a cada un dels usuaris. Aquest material ha estat proporcionat per Creu Roja. Al mateix local es disposarà d’un espai per a l’alimentació, i es proporcionarà als usuaris sopar i esmorzar, gràcies a la col·laboració de la Fundació Roca i Pi i de Badalona Serveis Assistencials (BSA).
El local d’acollida nocturna se situa al carrer d’Arnús, a les instal·lacions on desenvolupa diàriament la seva activitat d’atenció a les persones sense sostre el Projecte Folre de Càritas, que compatibilitzarà el seu funcionament ordinari amb l’activació d’aquest operatiu especial. Cal destacar la col·laboració de les entitats que fan un ús conjunt d’aquests espais i la seva disposició per reorganitzar i modificar la planificació de l’ús de les sales en el cas que s’hagi d’activar l’operatiu.


Tots aquests dispositius estaran operatius fins que millorin les temperatures.


Consells
L’Ajuntament de Badalona aconsella seguir les indicacions sobre mesures d’autoprotecció a prendre en cas de fred que s’indiquen a la web de la Direcció General de Protecció Civil (
www.gencat.com/emergencies

Deixa un comentari