Publicat el 14/05/2021

La Fàbrica Llobet de Calella ha acollit, durant cinc setmanes, 19 exposicions de fotografia d’autors i temàtiques diverses, que s’han pogut visitar gratuïtament

Enguany, s’ha celebrat la setzena edició del FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella 2021 que va finalitzar el passat 2 de maig.
Les restriccions de mobilitat, que van afectar als visitants que habitualment visiten Calella durant el mes d’abril, van motivar que les 19 exposicions de fotografia de la Fàbrica Llobet es prorroguessin dues setmanes més, fins el dia 16 de maig.
També l’exposició que es troba els aparadors de les botigues es va prorrogar aquests quinze dies. I, per la seva banda, l’exposició “El lloc decisiu” de Pierre Radissic a l’Ajuntament Vell es podrà continuar visitant fins el 27 de juny, tal com ja estava previst.

Per primera vegada, durant els caps de setmana, s’han ofert visites guiades gratuïtes a les exposicions de fotografia, que han tingut una molt bona acollida, la qual cosa ens indica que és una proposta que cal mantenir en el futur. I també s’han ofert, entre setmana, visites guiades a les escoles que han obtingut també molt bona valoració.
I el proper diumenge, darrer dia de les exposicions, encara hi ha programades dues visites guiades gratuïtes per tal de poder gaudir de les mateixes amb l’acompanyament d’un expert que “ajudi a mirar i entendre millor” les fotografies observades i les tècniques utilitzades.
Es faran dues visites, una a les 12 del matí i una altre a les 18 hores (cal fer reserva prèvia a 646 653 502).

El FESTIMATGE, únic al món
El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge.
Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat: La Trobada Internacional de Cinema 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 48a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que es fa des de fa 45 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 27 anys de vida.
Enguany, el FESTIMATGE 2021 celebra la setzena edició des que els tres certàmens s’ajuntaren per fer un gran festival. El FESTIMATGE és un projecte ambiciós, fet amb el caliu que un grup d’amants de la fotografia i el cinema, com són els aficionats de Foto-Film Calella, posen en el festival. I enguany, esdevé també un projecte de tenacitat i esperança, perquè, sigui com sigui, amb les limitacions i restriccions existents, cal dur-lo a terme, perquè “En tenim ganes!”.

Per a més informació:  www.festimatge.org

Deixa un comentari