Publicat el 25/01/2020

El temporal de vent, pluja i fort onatge ha deixat nombrosos danys materials i l’Ajuntament està valorant i fent un llistat de les destrosses que s’han produït per tal de solucionar-les i demanar als organismes competents els ajuts que corresponguin

L’alcalde Damià del Clot, acompanyat per part de l’equip de govern, ha fet una visita sobre el terreny a les zones més afectades. Un dels indrets que ha patit amb força el temporal ha estat el passeig Marítim tant pel que fa al mobiliari urbà, escales i rampes d’accés, passos soterranis, ascensors… com a l’escullera, que ha quedat descalçada.
L’Ajuntament manté tallat fins a nou avís el passeig Marítim, és a dir, queda prohibit accedir-hi
per mantenir la seguretat de les persones i demana a la ciutadania que respecti la senyalització que s’ha col·locat a tal efecte. Les tasques de neteja, reparació i manteniment s’iniciaran al més aviat possible.

Pel que fa als equipaments municipals n’hi ha 13 que han sofert afectacions, la majoria per filtracions d’aigua i goteres. Són: el pavelló d’esports municipal Paco Martín, l’Escola Nàutica, la Bressoleta de l’av. Eduard Ferrés, el gimnàs de l’Escola del Mar, Vilassar Ràdio, el camp de futbol municipal (mur) i els vestuaris, l’annex del camp de futbol, la Biblioteca Municipal (plaques de la façana), can Gabernet (coberta), can Jorba (coberta), Hotel d’Entitats, Tucutuc i l’edifici de l’Ajuntament.
La Policia Local, des del passat diumenge fins avui, ha rebut una norantena d’incidències relacionades amb el temporal. També s’han produït incidències en senyalitzacions, semàfors i enllumenat públic. Pel que fa a l’arbrat viari, han caigut o s’ha hagut d’actuar per risc de caiguda en un total de 22 arbres (19 públics i 3 privats que afectaven la via pública). Encara es treballa en la retirada d’un d’aquests arbres d’un habitatge privat del carrer Colom, que va caure dimarts sobre la via pública. Fins que no se’n retiri, la Policia Local ha tallat el trànsit de vehicles del carrer Colom/Mont i no es permet la circulació de vianants per la vorera on està l’arbre, és a dir, la de costat muntanya.

Vilassar de Mar també ha patit talls de llum en diferents carrers, que han afectat a uns 400 abonats d’Endesa. Durant el matí del divendres, encara hi havia un centenar d’usuaris sense llum en el carrer Colom i Sant Ramon. L’Ajuntament ha estat en contacte permanent amb Endesa perquè els talls de llum quedessin resolts. S’està seguint l’evolució del tall d’aquests dos carrers esmentats.

Des de l’Ajuntament s’agraeix la feina i professionalitat de tots els treballadors de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, en especial de la Brigada Municipal, la Policia Local, Serveis Territorials, Comunicació i Vilassar Ràdio.

Deixa un comentari