Publicat el 11/07/2017

El IV Festival Internacional de Curtmetratges de Pineda de Mar triplica el públic assistent a les projeccions de films seleccionats a concurs

Després d’una setmana de viure el cinema i gaudir de la trentena de curtmetratges projectats que el jurat qualificador va seleccionar pel concurs del IV Festival Internacional de Curtmetratges de Pineda de Mar, el passat dissabte 8 de juliol, es va celebrar l’acte de cloenda i lliurament de premis, que va posar fi al festival d’enguany.

Es tractava d’un sopar de germanor, que va estar presidit per l’alcalde de Pineda de Mar, el Sr. Xavier Amor, i el president de CinemArt, Sr. Josep Martin, al que van assistir participants al concurs de curtmetratges, organitzadors del Festival, diversos regidors del consistori, diferents representats d’entitats i persones col·laboradores.

El Festival compta amb el suport de l’Ajuntament de Pineda de Mar, que és col·laborador imprescindible per a la seva celebració.

Durant l’acte es van lliurar els premis del concurs de curtmetratges. El film gallec “Einstein-Rosen”, dirigit per l’Olga Osorio, va ser el curt guanyador del Premi Vila de Pineda al millor curt del festival. Per motius d’agenda, ja que estan en la recta final de la realització d’un nou curtmetratge, l’Olga Osorio no va poder estar present, però va enviar un vídeo d’agraïment, “acompanyada” de la pilota del Mundial de Futbol del 82, que apareix al curt.

Pel que fa a la resta de premis, el Premi Comèdia va ser per “Sexteen” de Santiago Samaniego, el Premi del Públic va recaure sobre “17 años juntos” de Javier Fesser i el Premi al millor curt d’Animació va quedar desert.

Marçal Mora, homenatjat
La nit de dissabte va ser el moment també per als reconeixements. Es va destacar la trajectòria d’en Marçal Mora, director de les dues produccions que CinemArt ha fet en les dues darreres edicions del Festival Internacional de Pineda de Mar, recuperant personatges històrics del municipi.
En Marçal Mora fa molts anys que es dedica al món audiovisual i la seva passió pel cinema i el curtmetratge ja ve de lluny. Té una llarga llista de curts sota la seva direcció  i en la sessió de curtmetratges de divendres se li va dedicar un espai especial en el que es van projectar tres dels seus treballs, concretament, tres curts en els que participen actors pinedencs.

El Festival en xifres
Les xifres d’enguany auguren un bon futur pel Festival Internacional de Curtmetratges de Pineda de Mar. L’acte inaugural de dimarts 4 de juliol, on s’estrenava “Dragut”, producció en la que han participat, sense ànim de lucre, prop de 180 col·laboradors, aplegava més de 800 persones, duplicant els assistents de la inauguració de l’any anterior. I les projeccions de curtmetratges, que es van dur a terme entre els dies 5 i 8 de juliol, van triplicar els espectadors respecte a l’any anterior.

S’han rebut 1.133 curtmetratges pel concurs del IV Festival Internacional de Curtmetratges de Pineda de Mar, dels que es van seleccionar 29 per a ser projectats.

Deixa un comentari