Curs Intensiu d’Oficis del Cinema a Can Xalant, Mataró. | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 14/09/2012

Qualsevol persona que vulgui realitzar projectes audiovisuals hauria de tenir nocions bàsiques de totes les feines que engloba la producció cinematogràfica: des de bon començament, amb l’escriptura d’un Guió, fins al final, amb Muntatge i Edició. El Curs Intensiu d’Oficis del Cinema ens introduirà en el món del cinema a partir de 10 professions: el Guionista, el Director, l’Actor, el Director de Fotografia, el Director d’Art, el Figurinista, el Director de So, el Productor Cinematogràfic, el Maquillador d’Efectes Especials i el Primer Ajudant de Direcció.
Els tallers es contemplen de forma teòrica i pràctica, sent la teoria molt esquemàtica i funcional. Tots els tallers s’enfoquen seguint el mateix paràmetre, d’entre tots destaquem: funcions i responsabilitats del cap de cada departament, equip humà, com s’encara un projecte cinematogràfic (la pre-producció), com cada departament es desenvolupa durant el rodatge (la producció), quina relació i límits té un departament respecte dels altres, tècniques de treball habituals i, per finalitzar, una pràctica d’un cas real.
Al final d’aquest curs intensiu l’alumne té una visió global del que suposa portar a terme un projecte cinematogràfic, del perfils que s’hi desenvolupen i la importància de les seves funcions. L’objectiu és que, en acabar el curs, l’alumne sigui capaç de portar a terme els seus propis projectes audiovisuals (tinguin el caire que tinguin: curtmetratges, documentals, reportatges) de forma acurada, gràcies a l’aproximació a un ventall ample d’oficis del cinema.
El curs compta amb la coordinació d’Elisabet Mas. Tots els professors són professionals en actiu dins la producció cinematogràfica i plantejaran els seus coneixements adaptats al nivell de principiant i nivell mig mitjançant tallers teòric- pràctics
A qui va dirigit el curs?
• Persones amb inquietuds pel món cinematogràfic, tant si tenen nocions bàsiques com si no en tenen.
• Estudiants de batxillerat artístic, humanístic o escènic que vulguin un recolzament pràctic a l’assignatura de Cultura Audiovisual.
• Estudiants de Cinema o Audiovisuals que vulguin conèixer les entranyes de les professions del cinema.
• Persones amb nocions sobre el món cinematogràfic i que vulguin incrementar els seus coneixements i aprofundir en la seva pròpia creativitat.
Dates i horaris (del curs):
Dissabtes de 10 a 14:10 h: 20 d’octubre, 27 d’octubre, 10 de novembre, 17 de novembre.
Dissabte 24 de novembre de 10 h a 16.30 h.
Amb la possibilitat de fer la inscripció a tots els dissabtes o en el cas de tenir interès per assistir a dies puntuals hi ha la possibilitat de fer inscripcions per sessions.
Total de sessions:
Cinc dissabtes ( En total 11 tallers durant els cinc dies i un total de 22 hores).
Material necessari:
Càmera de vídeo o càmera digital amb format de vídeo. Si hi hagués algun cas excepcional que no tingués cap de les dues coses, es pot prestar material per poder realitzar els exercicis.
Edat: A partir de 18 anys.


Preu
Preu total (11 tallers 22 hores): 60€.
Amb l’opció de pagament fraccionat : 1er pagament abans del 17 d’octubre i 2on pagament abans del 2 de novembre.
Sessions individuals de 4 hores: 15 € (dissabtes 20/10, 27/10, 10/11 i 17/11).
Sessió individual de 6 hores 20€ (dissabte 24/11).
Preu material de les pràctiques:
L’últim dia dissabte 24 de novembre hi haurà tres tallers en els que s’ofereix la possibilitat de fer pràctiques. Els materials per fer les pràctiques és de 5€ per cada taller (15€ pels tres tallers). No estan inclosos en el preu inicial. En cas de no estar interessats en fer les pràctiques, es pot assistir igualment durant la jornada. L’abonament d’aquesta quantitat es farà el mateix dia en metàl·lic.
Informació i inscripcions
Per fer l’inscripció s’ha d’omplir la fitxa d’inscripció  i fer-la arribar a
canxalant@gmail.com
Per qualsevol altre dubte us podeu poser en contacte amb nosaltres al telèfon: 93741 22 91 o a l’adreça de correu canxalant@gmail.com
Can Xalant
Carrer Francesc Layret, 75
08302 Mataró
Tel.: 93 741 22 91
info@canxalant.cat | www.canxalant.cat

Deixa un comentari