Publicat el 14/03/2023

El 28 d’octubre d’enguany es compleixen 175 anys de la sortida de Barcelona i arribada a Mataró del primer tren de la península ibèrica

 

 

L’alcalde de Mataró, David Bote, es va reunir divendres passat amb el president de l’ONCE, Miguel Carballeda, i van acordar que el número del sorteig corresponent al 28 d’octubre recordarà la posada en funcionament del primer ferrocarril a la península, amb una imatge especial que l’Ajuntament de Mataró ha creat per a l’ocasió.

D’aquesta manera es fa un record molt especial a aquesta efemèride que va esdevenir un punt d’inflexió en la història de la ciutat i del país.
Va ser l’inici del transport de mercaderies i persones i va impulsar la importació i exportació, reduint els temps de desplaçament i millorant la tecnologia de les comunicacions.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins dels actes commemoratius del 175è aniversari que aquest any Mataró impulsarà juntament amb altres administracions i institucions, per promocionar el nom de la ciutat a nivell nacional i internacional.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Mataró

Deixa un comentari