Publicat el 22/07/2020

La paraula “resistència” va ser un dels mots clau que es va incloure al lema del festival ‘Nosaltres’, iniciativa que impulsem des de Clack per retrobar-nos aquest estiu a Mataró a través de la cultura després dels mesos de confinament

Ens va semblar que reflectia el que preteníem després de patir la covid-19: resistir. Ara, el concepte s’ha fet més efectiu i necessari que mai: el festival ‘Nosaltres’ resisteix als rebrots perquè és #CulturaSegura.
Així ho va decidir aquest mateix dilluns l’Ajuntament de Mataró, administració coorganitzadora del festival junt amb Clack. Els nostres companys i codirectors del festival, Cristina Madrid i Eloi Aymerich, expliquen en un comunicat oficial com es va prendre la decisió, que permet que aquest dijous 23 de juliol ens puguem tornar a veure al Pati de Can Marchal de Mataró a les 20:00 h.

Poesia i teatre al nostre Sant Jordi d’estiu
El Sant Jordi d’estiu del festival ‘Nosaltres’ començarà a les 20:00 h amb un espectacle titulat ‘Les nostres paraules’, que combinarà el català, el castellà i l’amazic. Serà un viatge per la poesia castellana i catalana, de Machado a Espriu, recitat pels veterans activistes culturals locals Manuel Patricio i Carlos Soriano, acompanyats pel mític músic argentoní Jorge Sarraute.
Aquest mateix espectacle comptarà també amb el grup amazic rifeny Twatun-Tilelli, format pels mataronins Abdelhak Akandouch (veu i guitarra), Fouad El Attabi i Ouafaa Aouattah (veus). La combinació de twattun (els oblidats) i tilelli (llibertat) ha creat un projecte poètic de cant a la llibertat dels pobles, la solidaritat i l’amor.
Una vetllada de poesia per retrobar-nos i reivindicar totes les nostres llengües.

La segona part de la jornada, a partir de les 21:30 h, l’encapçalarà l’actor mataroní Xevi Ribas, un dels talents teatrals exportats de Mataró. Resident a París des de fa una dècada, Ribas va estudiar a la prestigiosa Escola Internacional de Teatre Jacques Lecoq i interpretarà una versió actualitzada de l’espectacle ‘Qui no té tall rosega baguettes’, obra signada per ell mateix i l’escriptora mataronina Marina Guardiola. Es tracta d’una obra humorística però que se serveix de paradoxes i cops d’efecte per descriure críticament la realitat social de la immigració econòmica a Europa. Teatre de crítica social en estat pur.

Entrades amb preus assequibles per a tothom
Les entrades per a les dues actuacions d’aquest dijous 23 de juliol ja estan disponibles al web: https://entradas.codetickets.com/entradas/clack
Recordeu que també podreu obtenir la vostra entrada, a la taquilla del pati de Can Marchal, el mateix dijous a partir de les 19:45 h per a ‘Les nostres paraules’ i a partir de les 21:15 h per a la poesia de Xevi Ribas.

Deixa un comentari