Publicat el 23/08/2017

L’entitat Creu Roja ja compta amb capacitat per atendre 446 persones l’any arreu de Catalunya.

La Creu Roja ha habilitat dinou noves places d’acollida per a persones refugiades a la Casa Corona de Mataró, un mas als afores de la ciutat transformat ara en centre d’acollida, que des del passat diumenge 20 d’agost pot rebre persones refugiades que arribin a la capital del Maresme, en fase de ‘primera acollida’, segons ha explicat el coordinador de Creu Roja a Mataró, Santi de Arcos. Amb aquesta actuació, el programa de refugiats de la Creu Roja ja compta amb 223 places arreu de Catalunya, amb una capacitat total d’acollida de fins a 446 persones l’any –en aquests centres les persones hi passen en termes generals 6 mesos. Al nou centre de Mataró, Creu Roja hi destina una desena de persones.

En el nou centre de Mataró, Creu Roja desenvoluparà la primera fase d’acollida de refugiats, que habitualment dura sis mesos. Durant aquest període es cobreixen totes les necessitats bàsiques de les persones refugiades i se’ls proporciona un primer allotjament residencial. Posteriorment, detalla De Arcos, els refugiats passen a la fase d’integració, que dura al voltant de divuit mesos, i en els que s’allotgen ja en pisos socials de diferents punts del territori.

Actualment la Creu Roja té capacitat per acollir 446 persones a l’any en aquest centres de primera acollida residencial, però s’espera que es pugui ampliar aquesta capacitat fins a les 516 persones abans d’acabar l’any. A més de les noves places de Mataró, l’entitat compta amb places d’acollida a Barcelona, Sant Feliu de Llobregat, Berga, Granollers, Terrassa, Girona, Salt, Tarragona i Lleida.

ACN Mataró

Deixa un comentari