Publicat el 17/04/2018

El programa ofereix formació per a pares i mares per tal de reforçar el seu paper educatiu de forma positiva. Encara hi ha places disponibles per als pares i mares que s’hi vulguin inscriure

El cicle formatiu per a famílies amb més èxit del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, “Crèixer en família”, arriba a Mataró. Els pares i mares del municipi que s’hi han inscrit podran treballar el seu paper educatiu amb l’ajuda d’un/a dinamitzador/a i compartint les seves experiències amb les altres famílies. En aquesta ocasió, el cicle està dirigit a pares i mares d’infants de  6 a 12 anys.

El cicle comença el 19 d’abril i tindrà lloc cada dijous de 9:30 a 11:30 h fins el 24 de maig al Centre socioeducatiu Sant Pau de Càritas, al carrer Bombers Madern i Clariana, 8. Els pares i mares que no hi estiguin inscrits però vulguin participar-hi, poden reservar plaça -si encara hi ha disponibilitat- escrivint a creixerenfamilia@peretarres.org.
‘Créixer en família’ és un dels programes públics dirigit a pares i mares més coneguts, i any rere any segueix obtenint resultats d’èxit entre els participants: el 93% de mares i pares que van assistir-hi durant el 2017 ha realitzat canvis en l’educació dels seus fills i filles després de participar al programa, i fins a un 98% creuen que han finalitzat el cicle amb més recursos dels que disposaven abans de començar-lo. Aquestes són dades extretes de les valoracions que els mateixos mares i pares realitzen a l’inici i al final del cicle de 6 sessions.

Segons explica Roser Galí, Directora General de Famílies, “Créixer en Família ofereix espais de suport presencials als pares i mares interessats a conèixer aspectes que puguin influir de forma positiva en l’educació i el desenvolupament dels fills i filles, convidant-los a reflexionar i a compartir les seves experiències amb altres famílies.” La Direcció General de Famílies és la impulsora del programa, que ofereix els cicles des del 2013.

L’any passat més de 2.000 famílies van participar en algun dels 155 cicles anuals que s’ofereixen per tot el territori, i del qual en van gaudir 37 de les 42 comarques catalanes. El programa està dissenyat en diferents formats, dividits  en franges d’edat: 0-3, 3-6, 6-12, 12-16 i 16-18 anys.
Els col·lectius de mares i pares i les entitats i associacions que hi estiguin interessades poden sol·licitar que es realitzi el  “Créixer en família” e nviant un correu electrònic a creixerenfamilia@peretarres.org.

 

 

 

Deixa un comentari