Publicat el 29/02/2016

Aquesta és una empresa d´economia mixta que adapta els seus serveis a les necessitats dels ajuntaments. El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, i el representant de CESPA, Narciso Llongarriu, van signar el contracte de creació d´aquesta nova empresa.

El Maresme és una comarca diversa i com a tal necessita serveis flexibles i amb una gran capacitat d´adaptació a les necessitats de cada municipi. Aquesta és la filosofia que mou a RESMAR. 

L´empresa, participada en un 49% pel Consell Comarcal i un 51% per CESPA, se centrarà en oferir un servei integral en matèria de recollida de residus i en neteja pública. La seva peculiaritat és que els ajuntaments podran contractar la totalitat dels serveis o només aquells que necessitin. Amb l´avantatge, ha explicat Miquel Àngel Martínez que “tenim la capacitat de donar una resposta àgil i estalviar als ajuntaments que ens deleguin la competència els procediments administratius que solen ser llargs i complicats”. A més, ha afegit Martínez, “l´aplicació de l´economia d´escala sempre ens fa ser més competitius”. Llongarriu comparteix aquesta visió tota vegada que “les despeses estructurals de l´empresa es comparteixen”. De fet, CESPA ja té experiència en la participació en empreses similars (Osona i La Selva).

RESMAR disposarà de prou recursos materials i personals per oferir un servei a “la carta” que contempli totes les variants i combinacions de serveis. Pel que fa a residus, s´ofereix la recollida de totes les fraccions amb una adaptació a qualsevol modalitat (porta a porta, recollida en contenidor de diferents sistemes de càrrega, un sistema mixt…) i l´oferta en neteja viària i de platges també contempla un ampli ventall de possibilitats. A més, s´incorpora també la gestió de les deixalleries.

Consell Comarcal i CESPA treballen amb l´objectiu que RESMAR entri en funcionament a principis d´abril. Inicialment, assumirà, si els ajuntaments no diuen el contrari, els serveis que presta el Consell Comarcal a 8 municipis: Sant Cebrià de Vallalta, Sant Andreu de Llavaneres, Pineda, Palafolls, Santa Susanna, Arenys de Munt, Dosrius i Òrrius. El Masnou finalitza el conveni de delegació de competències el 30 de març i Teià el 30 d´abril.

Deixa un comentari