Publicat el 13/04/2021

El Cor de Cambra de Granollers, el Cor Jove Amics de la Unió i l’Orquestra de Cambra de Granollers, oferiran un repertori barroc amb dos dels pares d’aquest corrent artístic, sota la direcció d’ Edmon Colomer

Diumenge 18 d’abril a les 19h tindrà lloc el concert El Magnificat de Bach a la Sala Gran del Teatre Auditori de Granollers. El director convidat d’aquest concert és Edmon Colomer, qui ha treballat com a director artístic i director principal a l’Orquestra Filharmònica de Daejeon, al Eastern Music Festival als Estats Units d’Amèrica o a l’Orquestra Simfònica del Vallès, entre d’altres.

Presentació del concert (Diumenge 18 a les 18h)
Una hora abans del concert, el conegut crític musical, Xavier Chavarria, presentarà i explicarà el contingut del concert per parlar del repertori, del context, dels autors i de les curiositats de les peces que interpretaran els cors i l’Orquestra de Cambra de Granollers en aquest concert.
Més informació de la presentació: https://www.teatreauditoridegranollers.cat/ca/programacio/c/3371-presentacio-el-magnificat-de-bach.html

El concert s’estructurarà de la següent manera:

A la primera part del concert s’interpretaran Zadok the Priest HWV 258 i My Heart Is Inditing HWV 259, dos dels quatre temes de Coronation Anthems de F. Händel, a càrrec del Cor Jove Amics de la Unió i l’Orquestra de Cambra. En aquesta primera part l’OCGr també interpretarà la peça Aeternam de Bernat Vivancos, per a orquestra de corda. Una peça que va ser composada en motiu de la coronació de Jordi II de Gran Bretanya i que després es va popularitzar arreu del territori.
La música es va crear per aquesta ocasió solemne i fou encarregada a F. Händel, per l’estima que li tenia tant el futur rei com la seva dona Carolina, qui era una fidel seguidora i admiradora de la música del teutó. És música pensada per a les coronacions i comprèn diversos anthems, és a dir, diversos himnes de caràcter religiós per a orquestra i cor, en llengua anglesa.
Per a la coronació de Jordi II, Händel va comptar amb un gran nombre de cantants i també instrumentalistes, conformant el conjunt musical més extens que havia dirigit fins aquell moment.
A la segona part del concert, el Cor de Cambra de Granollers conjuntament amb l’Orquestra de Cambra de Granollers, interpretaran El Magnificat de J.S. Bach (BWV 243), una de les poques obres del compositor en llatí i la més important.
El Magnificat de J.S. Bach és una peça que va ser escrita per a cinc solistes, cor a cinc veus i un conjunt de caire instrumental integrat per dues flautes, dos oboès, timbales, tres trompetes i continu i va sonar per primer cop el dia de Nadal, l’any 1723. Tot i que la versió definitiva es la que el propi Bach va revisar anys després, abaixant la tonalitat mig to de la versió original, retirant els quatre motets espirituals per als solistes i afegint flautes de bec enlloc de les travesseres, amb petit canvis d’instrumentació.

Els espectadors i les espectadores podran sentir algunes de les veus que van ser guardonades amb la Beca Bach de la Fundació Salvat, com són els i les solistes Laia Frigolé (soprano), Eulàlia Fantova (alto), Matthew Thomson (tenor) i Vicenç de Soomer (baix). Txell Milà serà una altra de les sopranos que participarà al concert.
Més informació del concert: https://www.teatreauditoridegranollers.cat/ca/programacio/c/3327-el-magnificat-de-bach.html

*Divendres 16 d’abril a les 20h; Arriba Viu l’Orquestra i Viu el Cor El Magnificat de Bach!
El Cor de Cambra de Granollers i l’Orquestra de Cambra de Granollers obren els assajos de les seves produccions, per fer-les obertes a escolars, col·lectius diversos i també al públic en general. Una oportunitat única per assistir a un assaig obert i fer una trobada amb els directors artístics de totes dues formacions, Corrado Bolsi (OCGr) i Josep Vila ( Cors Amics de la Unió).
Més informació: https://www.teatreauditoridegranollers.cat/ca/programacio/c/3357-viu-lorquestra-i-viu-el-cor-el-magnificat-de-.html

*Diumenge 18 d’abril a les 17.30h; Al·leluia a quatre veus
Un concert familiar a càrrec del Cor Jove Amics de la Unió i l’Orquestra de Cambra de Granollers. Una proposta per escoltar, de ben a prop, la música de Händel. David Puertas, serà el narrador d’aquest concert pensat per a tota la família.
Més informació: https://www.teatreauditoridegranollers.cat/ca/programacio/c/3328-alleluia-a-quatre-veus.html

Programació https://www.teatreauditoridegranollers.cat/ca/programacio.html

 

Deixa un comentari