Publicat el 13/07/2014

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Central de Delictes Econòmics van detenir, el 10 de juliol, quatre persones com a presumptes autores d’un delicte de blanqueig de capital. Els detinguts són els responsables d’una de les associacions cannàbiques amb un volum d’afiliats que,supera els 10.000 persones, fet que els reporta uns ingressos anuals de més d’1.500.000 euros..
La investigació policial es va iniciar l’any 2012 després de detectar-se que aquesta associació cannàbica, situada a Ciutat Vella i creada sense ànim de lucre, tenia un nivell de facturació molt elevat el qual no es corresponia amb la seva activitat.
Les indagacions dutes a terme van deixar palès que els responsables de l’associació controlaven directa o indirectament un entramat empresarial de vuit
empreses que facturaven habitualment a l’associació. De fet, canalitzaven els diners ingressats de dos formes diferents: una part dels diners eren ingressats directament a comptes corrents dels responsables a través d’ingressos en efectiu, mentre que l’altre part era desviada cap a aquestes empreses sota l’aparença d’operacions comercials.
Un altre fet que es va poder comprovar va ser que molts dels socis que acudien a l’associació no realitzaven el consum de la marihuana a l’interior, si no que se l’emportaven fora, generalment amagada a la roba interior, amb el conseqüent risc de difusió a terceres persones.
Es dóna el cas que l’associació cannàbica investigada és una de les més grans de la capital catalana i compta amb més de 10.000 persones afiliades, fet que els reporta uns ingressos anuals de més d’1.500.000 euros.
En l’operatiu policial, coordinat pel Jutjat d’Instrucció núm. 5 de Barcelona, s’ha intervingut una gran quantitat de documentació, equips informàtics, 50.000 euros en efectiu, 0’5 kg d’haixix i 11 kg de marihuana. A banda s’han detingut quatre persones, totes de nacionalitat espanyola i amb edats compreses entre els 35 i els 46 anys i s’han fet sis entrades i escorcolls a les localitats de Barcelona, Ripollet i Castelldefels.
La investigació no es dóna per tancada ja que encara falta per analitzar la documentació trobada en els escorcolls que correspon a la relació amb la facturació comercial entre l’associació i terceres societats.

Deixa un comentari