Publicat el 04/11/2022

L’exposició proporciona informació sobre les drogues i l’ús problemàtic de pantalles, i treballa els factors de protecció per prevenir-ne el consum

 

 

 

L’exposició itinerant de la Diputació de Barcelona “Controles?” es podrà visitar presencialment i virtualment a partir d’aquest divendres, 4 de novembre, i fins al 28 d’aquest mes a l’Espai Jove, Centre Cultural Calisay (c/ Riera del Pare Fita, 31) d’Arenys de Mar.

Adolescents, joves, famílies i professionals dels Serveis socials d’Arenys de Mar podran realitzar visites presencials i virtuals a aquesta exposició, amb el suport de tècnics professionals i d’eines informàtiques que els facilitaran metodologies participatives amb l’objectiu principal de rebre informació sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum.

“Controles?” és una exposició que ofereix la Diputació de Barcelona als municipis, amb la finalitat de facilitar informació, sensibilitzar a la població i evitar o retardar l’edat d’inici del consum de drogues, així com treballar els factors de protecció per prevenir el consum i promoure bons hàbits i actituds responsables i saludables. La mostra també fomenta el bon ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC), especialment entre el jovent, un repte clau en el context que estem vivint.

Mitjançant la interacció i les noves tecnologies; adolescents, joves i famílies podran visitar tres espais diferenciats, els quals proposen una reflexió crítica i constructiva entorn alguns dels elements relacionats amb les drogues.
De forma complementària s’ofereixen també als instituts, centres escolars o professionals dels Serveis Socials, visites guiades dinamitzades, que permetran treballar aquesta realitat de forma més completa i a fons.

Des de l’any 2012, en què es va inaugurar a Manresa i fins a l’actualitat, l’exposició Controles? ha realitzat més de 100 itineràncies pels municipis de la província de Barcelona i ha estat visitada per prop de 53.500 persones, de les quals 44.000 són adolescents i joves d’entre 12 i 18 anys. S’han fet més de 2.000 accions educatives amb visites guiades, 1.400 tallers educatius a les aules dels diferents centres escolars i espais que han participat en el Programa Controles?, més de 100 sessions formatives per a famílies i unes 240 sessions formatives per als diferents col·lectius de professionals.

L’exposició “Controles?” la poden sol·licitar els ajuntaments i ens locals de província de Barcelona a través del Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona. Podeu veure’n un vídeo clicant aquí.

Podeu consultar aquesta exposició i d’altres que organitza la Diputació de Barcelona en aquest enllaç.

 

Redacció
Imatge i font: Diputació de Barcelona

Deixa un comentari