Publicat el 21/07/2017

La vídua del professor del Conservatori ha entregat l’instrument construït per Antonio de la Herrán

La vídua i hereva del músic Miquel Roger Casamada, Blanca Mejón Blanch,  ha fet donació aquest dijous, al Conservatori Professional de Música de Badalona, d’un clavicèmbal (o clavecí) de doble teclat, un instrument musical de teclat de cordes polsades (a diferència del piano o el clavicordi que són de cordes percudides) del seu marit. L’instrument va ser fabricat per l’advocat andalús, i aficionat des de jove a la fabricació de clavicèmbals, Antonio de la Herrán.

Miquel Roger Casamada va ser professor i cap del Departament d’Assignatures Teòriques del Conservatori Professional de Música de Badalona des dels seus inicis, l’any 1988. Compositor i productor musical va fundar el segell musical Anacrusi, dedicat a produir obres del segle XX i XXI en companyia de solistes, grups de cambra i orquestres, entre d’altres amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.  Roger Casamada va néixer a Barcelona l’any 1954 i va morir el març de 2017, a l’edat de 62 anys, en un accident de trànsit a Vilagrassa (Lleida).

El gerent del Patronat de la Música de Badalona, Jordi Llorens, s’ha mostrat molt agraït per la cessió del clavicèmbal al Conservatori badalonès, ja que va ser on en Miquel Roger va treballar gran part de la seva vida. “Tenir aquí aquest instrument és un plaer; poder gaudir del llegat d’en Miquel en el centre que ell s’estimava ens ajudarà a tenir present sempre la seva figura, que de ben segur no oblidarem mai”, ha destacat Llorens

Per la seva part, Blanca Mejón, vídua del compositor, ha explicat que el millor lloc on pot estar el clavicèmbal és en el Conservatori de Badalona. “En Miquel forma part d’aquesta institució i per mi aquesta donació és el millor que podíem fer, ja que estic segura de què ell hauria volgut que l’instrument tingués una segona vida i el cuidessin com aquí ho faran” ha reflexionat Majón.

Deixa un comentari