Publicat el 01/07/2022

El Maresme s’ha convertit en el primer territori català que disposa d’un Consell de Cultura d’abast comarcal

 

 

 

L’òrgan, impulsat pel Consell Comarcal del Maresme, compta amb representació d’entitats i actors culturals, així com de personal tècnic i polític de les administracions del territori.
El nou consell treballa per definir les línies estratègiques a seguir a la comarca a partir del debat i consens entre administracions públiques, entitats i empreses culturals.

D’altra banda, tenint en compte la gran varietat de sectors culturals que conviuen al Maresme, en el mateix plenari de constitució del Consell de Cultura es van establir 5 grups de treball, oberts a la participació de persones i representants d’entitats de la comarca que ho desitgin.

Els grups, segons va explicar el conseller de Serveis a les Persones, Marc Bosch, ”seran l’eina que permetrà arribar al màxim d’agents culturals del sector”.

En concret, s’han creat cinc grups de treball:

  • Arts escèniques i musicals.
  • Arts plàstiques i visuals.
  • Cultura popular i tradicional.
  • Patrimoni Cultural.

Segons també explica Bosch: “El Consell Comarcal impulsarà la difusió i dinamització dels grups de treball, amb l’objectiu d’incorporar persones, entitats i agents actius del sector que puguin aportar-hi la seva experiència, així com la de les entitats o empreses que representin”. En aquests espais, precisament, es recolliran les opinions, problemàtiques, inquietuds i propostes sectorials que seran traslladades al Consell de Cultura per a la seva avaluació i incorporació en l’elaboració de la política cultural comarcal.

Com participar als grups de treball?
Tothom que ho desitgi podrà formar part d’aquests grups i participar en les reunions on es debatrà l’estat dels àmbits sectorials culturals i es recolliran les conclusions per traslladar-les al Consell de Cultura del Maresme.

En AQUEST ENLLAÇ es pot fer la inscripció per participar en els grups de treball

 

Redacció
Imatge i Font: Consell Comarcal del Maresme

 

Deixa un comentari