Publicat el 02/02/2018

Un total de 44 maresmencs i maresmenques que es trobaven en situació d’atur han estat contractats aquesta setmana pel Consell Comarcal.  13 han començat a treballar en diferents serveis del Consell i la resta ho han fet en 21 ajuntaments del Maresme.

El president del CCM, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, els ha donat la benvinguda i els ha encoratjat a aprofitar l’experiència laboral i la formació que rebran per tal de millorar la seva futura ocupabilitat.

Aquestes contractacions han estat possibles gràcies al Programa Treball i Formació 2017-2018 adreçat a fomentar la inserció laboral de persones en situació d’atur i amb especials dificultats d’integració en el mercat laboral. Es tracta d’un programa que combina l’experiència professional amb accions de formació adreçades a millorar les opcions futures de reinserció laboral de les persones paticipants.

Totes les persones seleccionades, a més de la seva jornada laboral rebran formació que, depenent del seu perfil professional, oscil·larà entre les 35 i les 120 hores. L’experiència laboral l’adquiriran en àmbits com auxiliar d’administració o peonatges de construcció, jardineria, pintura i neteja. 13 treballaran en diferents serveis del Consell Comarcal i de l’Arxiu Comarcal i 31 ho faran en serveis municipals d’Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Montgat, Palafolls, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

De les 44 contractacions, 26 tenen una durada de 12 mesos i 18 són de 6 mesos. 31 de les persones contractades han estat seleccionades dins el col·lectiu de persones en situació d’atur no preceptores de prestacions per desocupació o subsidi; 8 són del grup de dones en situació d’atur de llarga durada i 5 provenen del col·lectiu perceptor de la renda mínima d’inserció. Els contractes de la línia de persones en situació d’atur no preceptores de prestacions per desocupació o subsidi estan subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i les línies “Dona” i “PIRMI”  estan cofinançades pel SOC i el Fons Social Europeu.

Deixa un comentari