Publicat el 11/04/2017

 

El 65% de les visites ateses al Servei d’Urgències es podrien haver resolt als centres d’atenció primària, sense necessitat de traslladar-se fins a l’hospital.

A fi d’evitar cues innecessàries, el web del Consorci Sanitari del Maresme també informa dels diferents serveis d’atenció urgent que estan a l’abast dels ciutadans.  www.csdm.cat mostra aquesta informació per a pc, tableta i mòbil.

Quanta estona m’hauré d’esperar? Les urgències greus s’atenen sempre de forma immediata i, per tant, els pacients que s’esperen als Serveis d’Urgències són els que presenten una condició menys greu. L’ordre de visita no depèn de l’ordre d’arribada sinó del nombre i estat dels pacients que ja estan sent atesos en aquell moment, i de la prioritat que es determina en la visita de triatge que es realitza als pocs minuts després d’arribar a l’hospital.
Així, l’ordre d’atenció el marca el sistema de triatge, un protocol sanitari internacional que permet classificar els pacients en cinc nivells de gravetat, sent el nivell 1 el més greu i urgent, i els nivells 4-5 els de menor complexitat i sense risc vital per al pacient.

Evitar cues innecessàries. Una urgència és un problema de salut que requereix atenció mèdica amb rapidesa, però no totes les urgències tenen el mateix nivell de gravetat ni necessiten la infraestructura d’un hospital per ser ateses.

L’any 2016, el servei d’urgències de l’Hospital de Mataró va atendre 112.500 persones, de les quals el 65% eren nivells de prioritat 4-5 susceptibles d’haver estat ateses als serveis d’urgències del centres d’atenció primària (CAP).
A fi d’evitar cues innecessàries, a més de mostrar el nombre de pacients que esperen ser atesos i el temps d’espera per a cada especialitat d’Urgències, www.csdm.cat informa de les alternatives per als casos menys greus que requereixen atenció sanitària urgent:
En horari de 8h a 20h, el més indicat és acudir al CAP més proper.
Fora d’aquest horari, adreçar-se als CAPs d’atenció continuada que estan oberts les 24 hores: CAP El Maresme, CAP Premià de Mar, CAP Vilassar de Mar, i CAP Arenys de Mar.
A www.csdm.cat hi ha les adreces i telèfons de contacte de tots ells.
*Sempre, en cas de dubte, trucar al 061, la plataforma telefònica d’atenció sanitària del Catsalut.

El Consorci Sanitari del Maresme és una entitat pública formada pel Servei Català de la Salut, l’Ajuntament de Mataró i el Consell Comarcal del Maresme, que gestiona l’Hospital de Mataró, l’Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, la Residència Sant Josep, i les àrees bàsiques de Mataró Centre i Cirera Molins (a Mataró) i la d’Argentona

Deixa un comentari