Publicat el 10/01/2017

Damià de Bas era cronista oficial de Vilassar de Mar, distinció que va rebre com a reconeixement a la seva tasca de dedicació a l´estudi i difusió de la localitat, les seves persones i la seva història.

Com expliquen des del consistori, la distinció de Cronista oficial de Vilasssar de Mar se li va atorgar per la seva tasca en favor de la cultura i l’associacionisme a Vilassar de Mar i per l’estudi i la divulgació de múltiples temes relacionats amb la historia local; la seva vinculació a diverses entitats del teixit associatiu vilassarenc; la promoció de la recuperació de béns i documents vinculats a la història del municipi i, més concretament, a la història de la marina, que va culminar en la creació de la revista “Singladures” i del Museu de la Marina de Vilassar, iniciatives a les quals hi estigué vinculat durant diversos anys. Així com també la participació de manera activa en nombrosos projectes, la col·laboració en diverses publicacions periòdiques amb articles sobre múltiples i diversos temes d’història local i les publicacions realitzades a l’entorn de Vilassar de Mar. 

De la seva trajectòria com a erudit i historiador local, cal destacar la publicació d’articles a la revista “Singladures” i a “La Sènia del Rellotge”, i un resum històric de la parròquia editat arran de la consagració del temple parroquial el 1995. L’any 1997 publicà “Carrers i gent de Vilassar de Mar (Qui és qui a la nomenclatura urbana)”, al 2003 el llibre “Galeria de penja-ases. Motius dels vilassarencs de mar” i va participar en el llibres “Vilassar de Mar, 1950-1960: recull de fotografies dels germans López Teixidó” (publicat l’any 2003), i al 2007 va ser un dels autors dels textos del llibre “Vilassar de Mar portes endins”.

Deixa un comentari