Publicat el 20/02/2020

En aquesta edició, marcada pel talent femení i amb una qualitat del producte que va en augment, al concurs organitzat per la Fundació Oficis de la Carn i amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers–Xarcuters

Dijous 13 de febrer es varen fer públics els guanyadors de la 5a edició del Concurs de Botifarra d’Ou Artesana, antesala de Dijous Gras i la setmana de Carnestoltes. Un certamen que vol “reforçar el valor dels productes artesanals i del comerçde proximitat i a més, millorar la qualitat d’un dels productes tradicionals i de festa procedents del receptari popular”, remarca Pròsper Puig, president de la Confraria del Gras i el Magre. Com ha novetat d’eguany, en aquesta edició s’ha presentat una nova categoria: El farcit de carnaval. “Els farcits de carnaval han estat una gran troballa. Aquesta incorporació ha de servir com a estímul per recuperar un tipus de producte molt especial en alguns punts del territori” ha afegit Puig.

En aquesta edició, marcada pel talent femení i amb una qualitat del producte que va en augment, al concurs organitzat per la Fundació Oficis de la Carn i amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers–Xarcuters s’han presentat 62 botifarres d’ou i 8 farcits de carnaval. Pel que fa les botifarres s’han premiat dos tipus: “Millor Botifarra d’Ou Artesana Tradicional” (35 botifarres participants) i “Millor Botifarra d’Ou Artesana Singular” (27 botifarres participants).

Els Carnissers – Xarcuters han aportat 1,5 quilos del seu producte a la seu de la Fundació dels Oficis de la carn i, durant el dia 12 de febrer, el jurat va fer el tast per tal d’escollir els guardonats.

Els integrants del jurat han estat els encarregats de fer dues rondes de tast per cada categoria, així com les respectives mencions especials. Els experts han puntuat els productes pel seu aspecte extern i intern, i ha estat el president de cada taula que ha ofert un tall de 2-3 cm de gruix a cada membre del jurat. Les 10 botifarres més puntuades han estat les finalistes i van passar a la segona ronda, on es van escollir als 5 premiats per cada categoria: 1 guanyador, 1 finalista i 3 mencions especials.

GUANYADORS D’AQUESTA EDICIÓ:
El guanyador de la categoria botifarra tradicional,
Enric Rosell Gili d’Embotits d’Autor SL d’Ordal-Subirats, presenta una botifarra “amb un productes de qualitat i que segueix la recepta familiar de finals del s. XIX i que després de 5 generacions ha anat evolucionant sense perdre la seva essència inicial”.

La guanyadora de la categoria botifarra singular,
Núria Querol Pocurull de Can Pocurull de Vilassar de Mar, presenta una botifarra d’ou amb confit d’ànec, poma i ceba caramel·litzada que després de l’èxit de satisfacció entre els clients durant el carnestoltes l’any passat va decidir presentar-la al concurs. “La botifarra vol ser una explosió de sabors moderns amb ingredients de primera qualitat”, remarca Núria Querol.

La guanyadora de la categoria Farcit de Carnaval,
Yolanda Preseguer Blanco de la Carnisseria-Cansaladeria La Perla de La Garriga, presenta un farcit de carnaval “que vol seguir l’essència d’aquest embotit del Pallars amb un sabor molt pronunciat i intens”.

Els tres guanyadors, davant el prestigi obtingut per part dels dos proclamats en les edicions anteriors, asseguren que és un orgull ser distingit amb aquest guardó i esperen que la ciutadania de la regió s’apropin a les seves carnisseries/xarcuteries per a degustar la seva creació.

Font: Fundació Oficis de la Carn

Deixa un comentari