Publicat el 17/10/2014

“Els cors a la òpera, aquest conjunt de persones que canten simultàniament una peça en una funció. Hi hamolts aficionats a l´òpera que veuran a tal o qual cantant, però poques vegades trobem un aficionat que vagi a l´òpera per escoltar el cor. El cor té un paper fonamental en l´òpera. És evident que la funció original dels
cors grecs era de menor importància (es limitava a comentar el desenvolupament del drama) i que la seva funció ha evolucionat gradualment fins a esdevenir un element essencial.
Els cors es divideixen fonamentalment en quatre veus o tessitures, soprano, contralt, tenor i baix, encara que no sempre se segueix aquest esquema.
En els assaigs aquesta divisió facilita l´aprenentatge de la peça, però en la representació no estaran agrupats ni quiets. Això és una gran dificultat, han de cantar sempre afinats i a un ritme perfecte, des de qualsevol punt de l´escenari i sense que importi el que facin mentre canten, que pot ser saltar, ballar, beure
o lluitar.
Un solista ha d´omplir per si sol un teatre d´òpera, en canvi el component d´un cor ha de fondre la seva veu amb la de tots els altres membres.
El cor no ha de tenir un paper clau durant tota l´òpera, però quan aparegui ha de tenir la força suficient per esglaiar al públic, i la seva aparició hauria de ser respectada pels directors d´escena, no s´ha de menysprear, sinó tenir en compte en la visió global del muntatge “(Martin Merry, director de cor d´òpera).
Per aquest concert
Alberto Cazes, baríton
Carlos Cremades, tenor
Tatiana Bogdanch, soprano,
Montserrat Bertrál, mezzosoprano i
Jordi Boltas, baix.


Data: Diumenge, 26 d’octubre del 2014
Hora: 6 de la tarda
Lloc: Foment Mataroní (C/ Nou, 11 – Mataró)
Motiu: X Cicle de Sarsueles
Preu:   20 € / 18 € (per a socis del Foment Mataroní, d’Òmnium Cultural, del TR3SC, Carnet Jove, abonats al cicle del Teatre del Monumental, col•laboradors de Mataró Ràdio i jubilats)
ja és disponible el servei de VENDA DE LOCALITATS ON LINE a fomentmataroni.fila12.cat.

Deixa un comentari