Concert al Foment. Divendres 16 de novembre - Orquestra d´Acordions de Sabadell | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 10/11/2012

Orquestra d´Acordions de Sabadell
L´Orquestra d´Acordions de Sabadell es va formar el 1991 a partir de la unió de dos quintets d´acordions del Conservatori de Música de Sabadell. Miguel Ángel Maestro, professor d´acordió en aquest centre, va promoure la seva creació i va comptar amb acordionistes estudiants de grau mitjà i superior i amb professionals d´aquest instrument que mostraven inquietud per difondre la seva música.
Durant els seus primers anys de vida, l´OAS està plenament vinculada al conservatori de Sabadell i ofereix concerts en diferents llocs de Catalunya, Espanya, País Basc i Andorra. També participa en diversos intercanvis amb la Akkordeon-Orchester der Musikschule Filderstadt, de l´estat alemany de Baden-
Württemberg. És en aquesta època quan comença a obtenir els primers reconeixements en diferents concursos com per exemple el 1r premi nacional d´orquestres d´acordions al XXXVII Certamen Nacional d´Acordió celebrat a Berga (Catalunya), el juliol de 1994 o el 1r premi en el Concurs Internacional
d´Orquestres de Acordeonse “Ciutat d´Irun”, celebrat en aquesta ciutat basca l´any 1996.
El novembre de l´any 2000 és guardonada amb el 2n premi en la categoria d´orquestres d´acordions al Certamen Internacional d´Acordió de Torrelavega, a Cantàbria (Espanya).
Amb la voluntat de millorar la pròpia interpretació i de conèixer altres orquestres d´acordions i altres realitats, l´OAS participa en intercanvis amb la Aretxabaletako Akordeoi Orkestra (Euskal Herria) i decideix presentar-se en diferents festivals i concursos Europeus (Itàlia, Àustria, Txecoslovàquia .. .), on obté diversos premis:
– 1r premi en la categoria superior en el Concurs Internacional d´Orquestres d´Acordions celebrat a Arrasate (País Basc), el desembre del 2003.
– 1r premi al Concurs Internazionale per Orchestre vaig Fisarmoniche de Castelfidardo (Itàlia), l´octubre de 2006.
– 2n premi al Festival Internacional d´Orquestres d´Acordions de Praga (República Txeca), l´abril de 2007. El seu director és guardonat amb el premi a la millor direcció del certamen.


Data: Divendres, 16 de novembre del 2012
Hora:
9 del vespre
Lloc: Foment Mataroní (C/Nou, 11 – Mataró) Tel.93 790 34 50
Preu: 13 € / 11 € (per a socis del Foment Mataroní, d’Òmnium Cultural, del TR3SC, Carnet Jove, abonats al cicle del Teatre del Monumental i jubilats)
Motiu: VII Cicle de Concerts de Cambra i Joves Intèrprets
www.matarofoment.org/musica

Deixa un comentari