Publicat el 24/11/2020

Tenint en compte les dades de contagi per coronavirus de la nostra vila i les noves mesures preses per la Generalitat en el Pla d’obertura progressiva d’activitats que ha entrat en vigor, el comitè d’emergència de l’Ajuntament  ha decidit reobrir els parcs infantils

El comitè anirà estudiant la situació i, si s’escau, podrà allargar l’obertura o prendre la decisió de tancar-los de nou, en funció de les dades epidemiològiques del nostre poble i de la situació del nostre CAP.
Les actuals taxes de positivitat per covid-19 ofertes pel Departament de Salut situen Vilassar de Mar per sota del 5%, xifra que ha portar a aquest comitè a reconsiderar la mesura presa el passat 16 d’octubre. Llavors, el comitè va decidir no mantenir els parcs infantils oberts fins a les 20:00, com permetia el PROCICAT, per a reforçar les mesures de la Generalitat que buscaven reduir al màxim la mobilitat i el contacte social per a evitar les aglomeracions de persones.

El comitè considera que l’evolució de les dades epidemiològiques i de la situació sanitària de Vilassar de Mar des de mitjans d’octubre confirmen l’efectivitat del tancament de parcs i de la resta de mesures adoptades, tot i la seva impopularitat.
Ara, després d’avaluar les actuals xifres de positivitat, amb consonància amb el nou Pla d’obertura català i conscient de l’esforç extra que el tancament de parcs ha suposat per a la ciutadania, a la qual volem expressar el nostre agraïment, el comitè ha optat per reobrir els parcs infantils, tot demanant la màxima prudència i respecte a les directrius de la Generalitat per a l’ús d’aquests espais.

Les recordem a continuació: Pautes per a les famílies
  Considereu que els parcs infantils són un espai compartit i que cal un ús racional per fer un ús segur i per evitar aglomeracions:
  No accediu als parcs infantils si ja hi ha un nombre important d’infants en aquell moment.
Limiteu el temps d’ús a un període inferior a l’habitual per facilitar que hi accedeixin altres famílies sense aglomeracions.
Busqueu activitats i jocs d’esbarjo alternatius a l’ús dels equipaments dels parcs infantils (gronxadors, tobogans, etc.) Per exemple, jugar amb la sorra, jugar a fet i amagar, etc
Accediu als parcs infantils més propers al vostre domicili o centre escolar.

Cal que els infants:
– 
Practiquin la higiene de mans (gel hidroalcohòlic) abans d’accedir als parcs infantils i també de forma freqüent mentre en fan ús. (cal tenir cura que els infants petits no es posin les mans a la boca després d’utilitzar el gel hidroalcohòlic. En infants menors de 2 anys pot considerar-se l’ús de tovalloletes humides com a alternativa)
Mantinguin una distància de seguretat interpersonal amb els infants d’altre grups de convivència per impedir el contacte físic, especialment en els accessos als equipaments.
Facin ús de la mascareta de forma obligatòria a partir dels 6 anys inclosos i sempre que sigui possible entre els 3 i 5 anys.Evitin menjar i beure en l’espai de joc (es pot beure aigua per garantir la hidratació fora de l’espai de joc)
Evitin menjar i beure en l’espai de joc (es pot beure aigua per garantir la hidratació fora de l’espai de joc).
Es recomana que un únic adult acompanyi als infants per a reduir el nombre de persones. En la mesura del possible, relacioneu-vos només amb el persones amb les que compartiu un grup de convivència estable. En tot cas, relacioneu-vos amb el mínim nombre de persones fora d’aquests grups, limitant el temps de contacte, mantenint la distancia i fent ús de la mascareta en tot moment.
No feu ús dels bancs a l’interior dels parcs infantils per evitar sobreocupació de l’espai.
– Expliqueu als infants les pautes per evitar el contacte físic amb infants que no formen part del seu grup de convivència estable.
– Aquestes mesures són especialment importants en els parcs infantils situats en municipis on s’apliquen mesures especials per a la contenció del contagi per la covid-19.

 

Deixa un comentari