Publicat el 03/03/2021

L’1 de setembre del 2021 quedarà alliberada de peatges la via C-32 a l’altura de la comarca del Maresme

Aquest fet facilitarà el projecte de pacificació de la Nacional II, una demanda històrica, ciutadana i política del conjunt de la comarca per reconvertir aquesta via en un espai amable per al gaudi dels veïns i veïnes.
Ja l’any 2008, els alcaldes dels municipis del Masnou, Premià de Mar, Vilassar de Mar i Cabrera de Mar van elaborar un escrit conjunt en el qual sol·licitaven, entre d’altres, un estudi sobre el futur de la Nacional II a l’altura dels seus municipis. Anys després, els alcaldes dels mateixos municipis, signants d’aquest comunicat, continuem creient necessari treballar de forma conjunta en la futura configuració de l’N-II pacificada per donar la coherència idònia al territori que uneix la capital del Maresme, Mataró, amb el primer municipi de l’àrea metropolitana, Montgat.

L’N-II forma part de la història de la nostra comarca, però en aquests moments cal recuperar-la per posar-la al servei dels ciutadans i ciutadanes. Sota un model de nova mobilitat i de sostenibilitat, cal reorientar l’actual traçat de l’N-II per convertir-lo en carrer dins de la trama urbana dels municipis i de connexió secundària entre municipis en el tram interurbà. Així mateix, creiem en la importància de potenciar de forma clara i definitiva la mobilitat amb bicicleta i amb els vehicles de mobilitat personal, tot definint una via ciclable que uneixi els diferents municipis de Montgat a Mataró.
Amb aquest nou model de N-II, es podran potenciar els eixos socials i econòmics del Camí Ral, amb la reducció del trànsit rodat i l’ampliació de voreres, fet que alhora repercutirà de forma molt positiva en una nova qualitat urbana, ambiental i d’accessibilitat en tota la franja del litoral del nostres municipis.
La pandèmia de la COVID-19 ha posat en valor els espais urbans que tenim a prop de casa, i la importància de prioritzar els espais per a vianants i socials per sobre dels espais utilitzats per vehicles privats i el trànsit rodat. D’aquesta manera, la pacificació de l’N-II es converteix en una intervenció que creiem prioritària, urgent i essencial.

En l’actual situació de pandèmia i la futura creació d’un nou Govern de la Generalitat de Catalunya a partir de les properes eleccions al Parlament del 14 de febrer, creiem oportú fer aquest comunicat com a representants dels quatre municipis, que consensua un posicionament i unes actuacions conjuntes per començar a treballar en aquest nou escenari a partir d’avui mateix.

Consultar comunicat : http://www.vilassardemar.cat/recursos-compartits/arxius/mobilitat%204%20municipis-c%20Comunicat-c%20-%20sense%20signatura%20-1-%20-1.pdf

 

Deixa un comentari