Publicat el 06/12/2020

Els llums de Nadal ja il·luminen els carrers del Masnou però, molt probablement, aquest serà un Nadal ben diferent als anteriors

La pandèmia de la Covid-19 ens aboca a noves formes per poder celebrar aquestes dies on la paraula compartir ha agafat més força que mai. Menjar, regals, felicitat i, també, solidaritat.
Com no podia ser d’una altra manera, algunes de les activitats previstes per aquestes festes s’han cancel·lat però la majoria d’elles es realitzaran adaptades amb la normativa sanitària vigent. Els llums s’apagaran diàriament a les 22 h, quan comença el toc de queda.

Aquest Nadal serà peculiar i així es veu reflectit al programa d’activitats que ha preparat l’Ajuntament amb la col·laboració de les entitats.
La Fira de Nadal, que tradicionalment donava el tret de sortida a la celebració, no es durà a terme aquest any, però els espectacles, el tió i els concerts de música, es mantindran amb restriccions.  La cavalcada dels Reis d’Orient, tindrà un format totalment diferent.
Així que, tot intentant no fer comparacions amb altres anys, el Masnou s’endinsa en la màgia del Nadal amb les propostes que us expliquem a continuació.
Us animem a que engalaneu els vostres balcons i ens feu arribar les fotografies a través de l’Instagram @elmasnou.cat amb l’etiqueta #alMasnouFemNadal. Que no decaigui l’esperit nadalenc!

Aquest Nadal, comerç local
Malgrat no poder dur a terme la Fira de Nadal, El Masnou Comerç: https://www.xn--elmasnoucomer-ugb.cat/ ha engegat la campanya “Aquest Nadal segur que rasques alguna cosa” que  regalarà més de 100 premis per a gastar en el comerç federat.  En concret, tres grans premis de 300 euros i desenes de 50 i 20 euros.
Els masnovins i masnovines podran aconseguir els “rasca rasca” comprant a les botigues federades i tindran l’oportunitat de guanyar nombrosos premis per bescanviar per productes de la xarxa de comerç, servei i empresa d’ El Masnou Comerç. Per tal de comunicar aquesta promoció i agrair el suport dels veïns i veïns del poble durant aquests mesos tan complicats, representants de diferents sectors comercials del Masnou hi han enregistrat un espot basat en l’escena d’una famosa pel·lícula nadalenca que  el passat 4 de desembre, es va estrenar a les seves xarxes socials.

Una altra de les campanyes per fomentar el comerç local és la del Queda’t, que aquest desembre enceta el seu tercer mes i que, a diferència dels mesos d’octubre i novembre, inclou també com a vàlides les compres fetes en comerços de venda al detall d’alimentació.

Els més petits, protagonistes de les festes
Si alguna cosa fa especial el Nadal és la màgia que l’envolta i especialment per als més petits aquestes festes són un moment màgic. En un context de crisi sanitària provocada per la COVID-19, i tenint en compte les restriccions vigents, s’han ideat un conjunt d’activitats que permetin gaudir el màxim possible d’aquestes festes nadalenques amb totes les garanties de seguretat. La proposta inclou una combinació d’activitats presencials i telemàtiques, que ens permetran viure la màgia del Nadal i els Reis, sobretot als menuts, i evitar les aglomeracions de gent.

El Nadalem farà més animada l’espera de l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar amb diferents propostes per als més menuts.
D’una banda els dies 22 i 23 de desembre un tió gegant cagarà regals. Enguany es demana que tots aquells infants que vulguin portar menjar al tió, el portin envasat, i així, es podrà entregar al Banc d’Aliments.

D’altra banda, entre el 27 i el 30, també dins del cicle Nadalem, cada dia hi haurà un espectacle infantil.

Aquestes activitats tindran lloc als Jardins de Can Malet de 17 a 20 h i per participar-hi, cal inscripció prèvia a totes elles a través del formulari web que s’habilitarà a partir del 9 de desembre.
S’hauran d’inscriure tots els infants d’entre 0 i 12 anys i només podran anar acompanyats d’un adult.

 

 

Deixa un comentari