Publicat el 28/07/2014

Els dies 2, 3 i 4 d’agost Argentona celebrarà novament la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa, probablement la més important de Catalunya i l´Estat espanyol en la seva especialitat, tant pel que fa a la quantia dels expositors com per la diversitat de la seva procedència. Això converteix durant aquests dies a Argentona en la capital espanyola i europea de la ceràmica.
La Fira és una extensió de la tradicional Festa del Càntir d´Argentona, que aquest any celebra la seva 64a. edició des de la seva recuperació l´any 1951, si bé els seus orígens es remunten a mitjans del segle XVII quan – segons diu la llegenda- els precs a Sant Domènec van salvar Argentona de la pesta i que en aquest dia, bevent de l’aigua just beneïda en un càntir nou, hom serà guarit dels seus mals.
Com a NOVETATS importants, a banda de les activitats fixes d’exposicions, tallers i demostracions de terrissa i la Mostra de cinema sobre ceràmica tenim:
– 2 d’agost a les 22 h, a la Plaça de l´Església: Acció de foc Clay is on Fire, a càrrec del grup Ignició.
– 2, 3 i 4 d´agost a partir de les 11 h, a la Plaça de l´Església: Demostracions amb instruments de fang Le son de la Terre, a càrrec d´Ivan Levasseur.
–  d´agost a les 17 h, a la Plaça de Vendre: Concurs de torn adreçat a tots els terrissers i ceramistes.
Dies:
  2, 3 i 4 d´agost
Horaris: de 10 h a 14 h i de 17 h a 22 h (amb pausa de 14 h a 17 h)
Ubicació: Circuit urbà format per Carrer Gran, Plaça de Vendre, C.Torras i Bages, Plaça Església, C. Lladó, C. Bernat de Riudemeia
Sectors: Terrissa tradicional i popular, ceràmica artística i altres (antiguitats, institucions i llibres).
Països representants: Catalunya, Espanya, Portugal, Itàlia, Holanda, Regne Unit, Croàcia, Marroc…

Deixa un comentari