Compromís del Ministeri per refer el pas subterrani d´accés a l´estació de Llavaneres, amb rampes i escales | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 15/11/2011

Té pendent d´aprovació, a més, un projecte per consolidar amb una escullera el passeig marítim
La Demarcació de Costes a Catalunya del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marítim acaba de confirmar a l´Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres que té a punt per executar les obres de remodelació del pas subterrani per a vianants d´accés al passeig marítim, a l´alçada de l´estació de tren. Aquesta obra està pressupostada en 23.750 euros i resoldrà l´accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda, ja que s´eliminaran les barreres arquitectòniques existents.


L´actuació s´haurà de complementar, la primavera vinent, amb una obra per consolidar el passeig marítim en aquest sector del litoral de Llavaneres. Aquest projecte, amb un pressupost de 272.00 euros, està pendent del vistiplau final de Madrid.
La primera part de l´actuació, que inclou la remodelació de l´actual pas subterrani d´accés al passeig marítim i a l´estació, amb rampes i escales, es tirarà endavant abans que acabi l´any. Aquest és el compromís que el cap de la Demarcació de Costes a Catalunya, José Javier Uzcanga Salas, acaba de confirmar a la regidora d´Urbanisme, Sandra Carreras. La reforma d´aquest pas resoldrà l´accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda entre l´N-II i l´estació de tren, i completarà, per tant, el projecte d´eliminació de les barreres arquitectòniques, que va començar amb l´habilitació d´un nou pas de vianants amb semàfor en aquest punt de la carretera nacional.
La segona part de l´actuació és una obra de força més envergadura i està pendent, segons ha manifestat el cap de Costes a Catalunya, del vistiplau del Ministeri de Medi Ambient i de Medi Rural i Marí. Amb un pressupost previst de 272.039 €, és una obra d´enginyeria projectada per evitar que els temporals marítims malmetin el passeig de davant de l´estació. La regidora d´Urbanisme, Sandra Carreras, s´ha mostrat molt satisfeta en rebre la memòria valorada d´aquest projecte de construcció d´una escullera, i confia que el Ministeri doni llum verda definitiva perquè l´obra s´executi abans del proper estiu. “Fa quatre anys que estem demanant al Ministeri que tiri endavant aquesta obra i sembla que, per fi, la desencallarà”, ha manifestat.

Deixa un comentari