Publicat el 10/10/2022

El contratenor argentoní Víctor Jiménez Díaz i la soprano premianenca Ana Puche, seran l’Orfeo i l’Euridice de la nova producció de la Companyia Lírica Òpera l’Amistat de Premià de Mar

 

 

El proper Dissabte 15 d’Octubre a les vuit del vespre, l’Espai L’Amistat de Premià de Mar es vesteix de gala per acollir l’estrena de la nova producció d’una de les obres cabdals del gènere líric: Orfeo ed Euridice del compositor Christoph Willibald Gluck.

Amb aquest títol, la companyia Òpera L’Amistat (2018), filla de l’Associació Cultural Centre L’Amistat de Premià de Mar, conclou la seva 4ª temporada que va arrencar amb La Boheme de Puccini, i que amb aquest Orfeo suma una desena de produccions i un bon grapat de concerts, sempre construits gràcies a la còmplice tenacitat de la soprano premianenca Ana Puche, directora artística del projecte al costat del director d’orquestra Eloi Jover i del director teatral Jordi Tena. Després d’haver-hi protagonitzat títols de Pergolesi, Mozart, Humperdinck, l’anomenat Puccini o Poulenc, encarnarà la dramàtica nimfa Euridice.

Una de les grans apostes d’aquest Orfeo, serà comptar pel rol de l’heroi protagonista amb el contratenor Víctor Jiménez Díaz, una de les veus de major volada del nostre país, aquí i a l’estranger. Nascut a Barcelona, però, Maresmenc de criança, de Mataró i ara argentoní de residència, compta amb una trajectòria internacional espectacular. Des del seu debut a París amb l’Orlando  Furioso de Vivaldi, al 2017, acumula reconeixement de públic i crítica, que el destaca com un dels grans especialistes del repertori i un dels artistes més polièdrics i interessants dels nostres dies.

Completen aquest flamant elenc, la soprano santcugatenca Beatriz Llamas en el rol d’Amore, l’ensemble de cambra de la companyia, que emprarà instruments en l’afinació original de l’època, el cor Nova Ègara de Terrassa que dirigeix el també premianenc Jordi Lanza, i el cos de ball dirigit per la coreògrafa Yvonne Bonura, tots dirigits des del clavicèmbal pel mestre santcugatenc Eloi Jover i Navarro.

La nova i interessant producció de Tena, proposa un espai escènic de concepte elegant i auster, proper a la genètica reformista de l’obra. Moderna, però, respectuosa amb el mite i l’estètica grega, compte amb escenografia de factoria pròpia i disseny d’il·luminació de Bernat Llunell.
El vestuari és de l’entranyable i multipremiat sastre bredenc Joaquim Mayugo, assistit per Maria Jesús Rosado, qui també s’ocupa de la perruqueria. L’equip de caracterització el completa l’artista del maquillatge Milo Pérez.

La venta anticipada ja és disponible a través de l’enllaç i les entrades tenen un preu de 15 €, 13 € pels socis de l’Associació i 19 € adquirides el dia de l’espectácle a taquilla. L’espectacle té una duració de 2 hores amb una pausa inclosa.

Les darreres produccions, degut a la sempre creixent oferta i recepció d’Òpera L’Amistat que ofereix un mínim de 2 noves produccions anuals, i havent sobreviscut a les inclemències de la pandèmia, la companyia compta amb el necessari suport del Departament de Cultura de la Diputació i la Generalitat de Catalunya, a través de la seva xarxa del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya.

 

Redacció
Imatge i font: Òpera l’Amistat

 

 

Deixa un comentari