Publicat el 17/11/2022

El divendres 25N es commemorarà el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Per aquest motiu, a Premià de Mar s’han previst un seguit d’activitats, coordinades des de l’Ajuntament

 

 

 

Commemoració del 25N:

Diumenge vinent, 20 de novembre, i dins del programa DiVERDaprèn, diumenges en família, hi haurà la Fireta de la igualtat. Serà entre les 11 i les 14 h a la plaça de la Sardana i els visitants hi trobaran tallers diversos i dues escape rooms.

Del 21 al 25 de novembre, dins de la programació matinal de Premià Mèdia, cada dia a les 10.10 h, es faran entrevistes a dones rellevants del municipi.

El dimecres 23, a les 18 h, l’Espai Jove de Can Salamó acollirà un taller sobre violència de gènere a les xarxes socials. I el mateix dimecres, a les 18.30 h, tindrà lloc una xerrada sobre la pressió estètica. Serà a la Biblioteca Municipal Martí Rosselló i Lloveras.

El dijous dia 24, a les 17.30 h, es podrà visitar una exposició de fotografies sobre el 25N a l’Espai Jove Can Salamó.

El divendres 25, ‘Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones’, la majoria de les activitats es concentraran a la plaça dels Països Catalans.
Des d’aquell espai, Premià Mèdia farà programació especial. De 10 a 11.30 h, prendran protagonisme les escoles de la vila amb l’activitat “Et respecto, em respectes”.
L’alumnat farà un mural al·legòric a la commemoració amb cartolines i llegiran el seu propi manifest contra la violència a les dones. Aquesta activitat estarà també oberta a la ciutadania que vulgui participar.
A la mateixa plaça, d’11 a 19 h, hi haurà instal·lat un punt del Servei d’Informació i Atenció a les Dones sobre la violència masclista, on es farà un taller de sensibilització.
Ja a la tarda, a les 17 h, a la mateixa plaça dels Països Catalans, es farà l’acte més institucional de la jornada amb la lectura del manifest.
Quan finalitzi l’acte, hi haurà una actuació musical a càrrec del grup Avalon.

Encara el mateix dia 25, a les 17.30 h, l’Espai Jove Can Salamó acollirà un taller sobre violències invisibles amb el títol “Trenca el gel de les violències”, i un altre de defensa personal femenina.

Cal afegir que cada vespre, del 21 al 29 de novembre, s’il·luminarà la façana de l’antiga Casa Consistorial de la plaça de l’Ajuntament com a mostra del rebuig vers les violències masclistes.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Premià de Mar

 

Deixa un comentari