Publicat el 10/09/2020

L’Ajuntament restringeix la participació a l’acte institucional a regidores i regidors per evitar grups de persones

Enguany la celebració de l’Onze de Setembre a Premià de Dalt canvia de format a conseqüència de la pandèmia i per a garantir les màximes mesures preventives. Així, l’acte serà estrictament institucional, es celebrarà a la sala de plens de l’Ajuntament i amb la participació restringida de les disset regidores i regidors que conformen la Corporació.
L’alcalde, Josep Triadó, a les 11.30h del divendres 11 de setembre llegirà el manifest i tot seguit s’interpretarà Els Segadors.
En acabar, els càrrecs electes es desplaçaran al Monument a l‘Onze de Setembre de 1714, obra d’Ester Albardané i situat al passeig de can Balet, on tindran lloc les tradicionals ofrenes florals.

Les entitats i persones particulars que ho desitgin, podran realitzar les seves ofrenes durant tot el dia.

Què es celebra?
La Diada de l’Onze de Setembre és la festa nacional de Catalunya i es commemora anualment recordant la darrera defensa de Barcelona l’11 de setembre de 1714. La capitulació de la ciutat davant les tropes de Felip V va tenir greus efectes sobre Catalunya. Entre altres, la pèrdua de la sobirania nacional i les institucions del país, la implantació d’un nou règim polític i jurídic i la imposició d’una nova fiscalitat de vocació espoliadora.
L’esdeveniment es configura com un acte polític de la societat civil catalana, per commemorar l’Onze de Setembre de manera festiva i alhora reivindicativa i, els darrers anys, s’han celebrat manifestacions multitudinàries a Barcelona, organitzades per l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i Òmnium Cultural.

Celebració a Premià de Dalt
A Premià de Dalt, habitualment, s’hi organitza un acte institucional, al Monument a l’Onze de Setembre de 1714, obra de l’artista local Ester Albardané. Per acord de ple, s’hissa l’estelada mentre sona El cant de la Senyera, i regidores i regidors del Consistori, entitats i particulars hi dipositen les seves ofrenes florals. A l’acte hi acostumen a participar els Geganters de Premià de Dalt, l’Esbart l’Espolsada, músics i dansaires locals i s’interpreta l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors, amb l’acompanyament musical de la Coral Primiliana de Veus Femenines.

 

Deixa un comentari