Publicat el 27/06/2020

Aquest diumenge se celebra arreu del món el Dia Internacional per a l’alliberament de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i Vilassar de Dalt s’hi suma amb activitats organitzades per la Regidoria d’Igualtat

El 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York va tenir lloc una batuda policial al local gai Stonewall Inn. Va ser la primera vegada que el col·lectiu gai es rebel·lava de forma contundent contra les batudes i la situació de repressió institucional i social que es vivia; en gairebé tres dies d’aldarulls es va ocasionar una autèntica batalla campal. Aquest fet va propiciar escollir aquest dia com a fet reivindicatiu i festiu per l’alliberament LGTBI.

Vilassar se suma a la commemoració amb un contacontes online aquest diumenge, amb un símbol penjat a la façana de l’Ajuntament i amb una acció reivindicativa a la via pública amb bancs i passos de vianants pintants amb l’arc de Sant Martí.

El contacontes online, a càrrec de l’entitat Cúrcuma, parla de models familiars amb perspectiva LGTBIQ+ i està especialment pensat per a famílies amb infants entre 3 i 12 anys. Podeu veure l’espectacle clicant: https://www.youtube.com/watch?v=qv6KHA3km8o&feature=youtu.be, entre el 28 de juny i el 12 de juliol.

A més a més, durant aquests dies també podeu jugar a un joc interactiu al voltant de del col.lectiu LGBTI, les seves lluites i reivindicacions, per aprendre i repensar com estan repartits els drets i les llibertats al nostre entorn. Hi podeu jugat clicant : https://www.canva.com/design/DAD_5Z-3gJA/BAvz79F9mI3wlxP7hxk_lQ/view?utm_content=DAD_5Z-3gJA&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink#2

 

Deixa un comentari