Comissats per part de la Guàrdia Urbana de Badalona 3.000 quilos de productes alimentaris xinesos transportats en un camió sense refrigeració | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 15/06/2012

La Guàrdia Urbana de Badalona va comissar ahir 3.000 quilos de productes alimentaris, entre ells peix i altres productes congelats que transportava un camió sense cap refrigeració. Segons el albarans d’entrega que portava el transportista, la càrrega procedia de Madrid i havia de ser distribuïda a establiments d’alimentació especialitzats en productes xinesos de les poblacions de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs, Barcelona i Girona.


La Guàrdia Urbana va localitzar el camió en el transcurs d’un control rutinari de sorolls de vehicles i alcoholèmia. El camió va aixecar les sospites policials perquè, entre altres irregularitats, no disposava de tarja de transport i anava amb sobrepès. Els agents van comprovar també que, tot i que no es tractava d’un vehicle refrigerat, portava diversos aliments que havien de transportar-se congelats, de manera que s’havia trencat la cadena del fred.


Entre el gènere comissat hi havia caixes amb diversos tipus de peix congelat, així com altres productes també congelats com ara pa, caps i potes d’ànec, pèsols, cloïsses, bolets, won-ton pastry i cogombrets. A més, el camió també transportava caixes d’altres productes com ara gelatina de fruites, caramels, llet de coco, dàtil vermell xinès, tallarines de bambú, col adobada, etc.


L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha afirmat avui que “el fet que s’hagin trobat els albarans corresponents als lliuraments que havia de fer el transportista permet detectar a quins establiments anaven dirigits aquests aliments que no complien amb les mínimes condicions sanitàries”. Donat que una part d’aquests establiments són d’altres municipis, Garcia Albiol ha explicat que es posarà en contacte amb els alcaldes d’aquestes poblacions per informar-los sobre els negocis als que anava dirigit el menjar en males condicions.


Pel que fa a l’Ajuntament de Badalona, l’alcalde ha avançat que els tècnics municipals realitzaran de manera immediata inspeccions sanitàries en aquells establiments que havien de rebre el carregament. “L’Ajuntament de Badalona efectuarà totes les inspeccions que siguin necessàries, i serà molt dur a l’hora d’imposar les sancions que siguin pertinents en cada cas”, ha manifestat. Precisament l’Ajuntament de Badalona realitza des de fa mesos inspeccions sanitàries a establiments alimentaris de la ciutat. L’alcalde ha afirmat que “aquesta mesura va en la línia d’aplicar sancions dures per acabar amb la permissivitat que hi ha hagut durant molts anys amb aquells que incompleixen les mínimes normes sanitàries”.

Deixa un comentari