Publicat el 04/06/2018

Des del 4 de juny i fins al dia 10 d’aquest mateix mes (fins a les 13 h), es poden votar de forma electrònica els projectes que es presenten als pressupostos participatius del 2018.

L’Ajuntament ha posat 150.000 € del pressupost municipal vigent a disposició de la ciutadania per a què aquesta, mitjançant un procediment de participació ciutadana, pugui decidir quina ha de ser la seva destinació.
El procés per a la votació electrònica és ben senzill: només cal descarregar l’APP Vilassar de Mar per a dispositius mòbils (Android i Apple iOS), obrir-la, pitjar el botó “Pressupostos participatius 2018”, introduir el DNI, seleccionar 3 dels 15 projectes i prémer el botó “Emetre vot”.
A banda de les votacions electròniques, novetat d’enguany, també hi haurà dos dies de votacions presencials, el 9 i 10 de juny. El dia 9, al matí, de 10.30 a 13.30 h a la Biblioteca Municipal, i de 17 a 20 h als locals municipals de la pl. Carles Trias. El dia 10, de 10 a 13 h, a l’Ajuntament.

Poden votar totes les persones empadronades a Vilassar de Mar, majors de 16 anys. Només serà vàlid un vot per participant i la persona haurà d’escollir necessàriament tres dels 15 projectes que hi ha presentats. També podran prendre part en el procés de votacions les entitats registrades al registre municipal d’entitats. Les entitats podran participar presentant a l’Ajuntament un sobre tancat amb un certificat de l’acord de l’òrgan de govern de l’entitat on es facin constar els tres projectes triats per l’entitat. Aquest sobre s’obrirà en el moment de fer el recompte de vots.

Un cop finalitzat el període de votacions, el dia 10 de juny, es comunicaran els resultats. En cas que sigui necessari un desempat entre projectes es farà per sorteig. Els projectes s’ordenaran per ordre de votacions rebudes de més a menys, i s’aniran executant fins a esgotar els 150.000 € (IVA inclòs). En cas de sobrant econòmic, la comissió de pressupostos participatius es reunirà per decidir la destinació d’aquests diners.

Enguany els 15 projectes que es porten a votació són els que ha triat la comissió del conjunt de projectes presentats al procés participatiu del 2016. Fins al 9 de juny, al vestíbul de la Biblioteca Municipal, es poden consultar els 15 projectes, amb el títol i una breu explicació de cadascun. Al mateix temps, hi ha un espai al web municipal http://www.vilassardemar.cat/pressupostos-participatius per difondre tant els projectes seleccionats (cartell i vídeo) com el procés de votacions.

Al 2016 es va fer la primera experiència de pressupostos participatius a Vilassar de Mar. 716 persones, el 4,2% de la població que podia votar, va participar en les votacions. Els projectes més votats dels pressupostos participatius 2016, on la ciutadania va decidir en què invertir 92.000 euros −el 50% del capítol d’inversions− del pressupost van ser: “El camí fàcil per anar a l’escola de l’Àlex”, les millores d’accessibilitat a la platja, el de la Biblioteca oberta, el tendal per a la pista de futbol de l’escola Pérez Sala i les tanques al Vaixell Burriac.

Deixa un comentari