Publicat el 12/07/2021

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha visitat l’espai i ha assegurat que “l’enderrocament és una gran notícia per al veïnat i perquè un cop comprovat l’estat d’abandonament del seu interior hem pogut evitar que passés qualsevol desgràcia”

Els treballs per a l’enderrocament de l’antiga fàbrica Mobba de Badalona ja han començat. Les feines de seleccionar primer, i retirar després, les escombraries i les deixalles del seu interior requeriran un mes de treball. Posteriorment començaran les feines d’enderrocament de l’edifici que en algunes de les seves parts inclou l’extracció d’elements contaminants, com ara les plaques de fibrociment, i d’alguns dels elements estructurals de l’interior de l’edifici, per la qual cosa es podran perllongar fins a sis mesos.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, acompanyat del tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gràcia, han fet aquest migdia una visita a l’interior de l’antiga fàbrica Mobba per comprovar sobre el terreny l’inici dels treballs previs necessaris per al seu enderrocament. En sortir de la Mobba de la visita d’obres, l’alcalde de Badalona ha assenyalat que: “l’inici dels treballs és una gran notícia per a la ciutat i, veiem l’estat de brutícia, deixadesa i degradació del seu interior, és una gran notícia per als veïns de l’entorn perquè qualsevol dia hagués pogut passar una desgràcia similar a la viscuda al passat mes de desembre al carrer Guifré”.

L’alcalde ha destacat que, un cop iniciades les tasques d’enderrocament adjudicades el passat mes de juny amb un pressupost de 430.000 euros, “des del Govern continuem treballant en l’elaboració de l’avantprojecte de la futura plaça, i ho fem amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), amb el veïnat i amb tots aquells que vulguin donar suport a aquest projecte cívic i de ciutat, i mantenim el calendari previst perquè la plaça sigui una realitat a finals de l’any 2022”. Per a Garcia Albiol també ha quedat demostrat que “aquells que pensaven que la Mobba podia ser un centre cultural amb una rehabilitació de 200 o 300 mil euros o bé estaven molt mal informats o ho deien de mala fe”.

 

Tags

Deixa un comentari