Publicat el 23/02/2021

Aquesta setmana ja s’han començat a subministrar les primeres dosis de les vacunes Pfizer/BioNTech en el CAP del Masnou i a partir de la setmana vinent també es faran vacunacions un o dos dies per setmana, en horari de tarda, al Consultori Local d’Alella

La campanya de vacunació contra la Covid-19 s’ha ampliat des d’aquesta setmana a diferents col·lectius que formen part dels grups més vulnerables: persones majors de 80 anys, persones d’alt risc o dependents, així com els seus cuidadors o les seves cuidadores.
Està previst que es puguin realitzar a l’entorn de 300 vacunacions setmanals. Aquest fàrmac (Pfizer/BioNTech) requereix l’aplicació d’una segona dosis en un termini de tres setmanes, aproximadament.

Les persones que es troben dins dels grups als quals es dirigeix aquesta campanya de vacunació no han de trucar per telèfon ni desplaçar-se als centres sanitaris per demanar cita prèvia.
El personal dels centres sanitaris es posarà directament en contacte amb les persones que han de vacunar-se o amb els seus cuidadors o persones de referència per tal d’informar-los de tot el procés de vacunació.

Importància de la vacunació
Segons fonts sanitàries, la vacunació té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.  En aquest context, la vacuna contra la COVID-19 esdevé l’eina principal per fer front a la pandèmia.

Més informació: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/v/vacuna-covid-19/

Deixa un comentari