Publicat el 09/06/2016

Aquest proper dissabte 11 de juny comença la nova temporada de platja a Badalona que s’allargarà fins al diumenge 11 de setembre. Entre les novetats més destacades d’aquest any hi ha la creació a la platja de l’Estació d’un espai totalment adaptat i accessible per a qualsevol persona amb diversitat funcional.

A banda d’això també s’instal·larà un nou lavabo a la platja del Coco i un nou lavabo-vestidor per a persones amb diversitat funcional a la platja del Pont d’en Botifarreta.

Serveis més destacats

El servei de salvament i socorrisme serà ofert per l’empresa especialitzada Pro-Activa i funcionarà des del 4 de juny fins al 18 de setembre de 10 a 19 hores. Hi haurà un mòdul central a la platja del Pont d’en Botifarreta, cinc mòduls assistencials i diversos punts de vigilància i assistència. Totes les platges de Badalona estan cardioprotegides.

El dispositiu de vigilància a la platja l’oferirà la Guàrdia Urbana. Aquest servei funcionarà de dilluns a divendres amb agents de la Unitat Ciclista de platja de 8.15 a 13.30 hores i de 15 a 17 hores i els caps de setmana i festius amb una patrulla de servei assignada als entorns de la platja de 8 a 15 hores i de 15 a 22 hores.

El servei d’acompanyament a l’aigua per a persones amb diversitat funcional s’ofereix a dos punts del litoral, concretament a la platja del Pont d’en Botifarreta (a l’alçada del carrer de Torrebadal) i a la platja de l’Estació  (a l’alçada de l’aparcament de l’estació). El servei compta amb una cadira amfíbia i el suport de 2 professionals a cada punt i funcionarà de l’11 al 30 de juny d’11 a 14 hores, i de l’1 de juliol a l’11 de setembre d’11 a 18 hores. Es podrà concertar hora a través del telèfon 608 842 351.

L’Ajuntament disposarà d’una embarcació tipus Marnet per a la recollida de sòlids flotants al mar que treballarà de forma diària, des de l’11 de juny fins a l’11 de setembre, de les 11 a  les 16 hores

La neteja del litoral seguirà les mesures habituals d’anys anteriors amb neteja manual i mecànica de la sorra. Per a la revetlla de Sant Joan es muntarà un operatiu especial.

Badalona disposa d’un litoral de gairebé 5 quilòmetres, amb 3,7 quilòmetres útils de platja urbana practicable i amb una amplada mitjana de 50 metres. El litoral de Badalona està dividit en 9 trams de platges: Barca Maria, Cristall, Pont d’en Botifarreta, Pescadors, Patins a Vela, de l’Estació, Pont del Petroli, Coco i Mora. Durant la temporada de bany, al voltant d’1.500.000 persones utilitzen les platges de Badalona.

Cal recordar que la platja de Badalona compta amb tres banderes blaves concedides per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE). Els tres trams de platja amb bandera blava són la platja dels Pescadors, la platja del Cristall-Barca Maria (entre la riera de Canyadó i el passatge de Cussó) i les platges de l’Estació-pont del Petroli-Coco (tram comprès entre l’avinguda de Martí Pujol i el Port).

També cal destacar que l’Escola del Mar ha aconseguit el distintiu Centre Bandera Blava i el Port de Badalona ha obtingut per quarta vegada el distintiu de Bandera Blava.

El regidor de l’Àmbit Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, ha destacat que “el govern de Badalona està molt satisfet d’apostar per una platja de referència d’un alt nivell de qualitat i adaptada per a persones amb diversitat funcional”. “S’ha de treballar per mantenir aquests bons serveis i que la ciutadania pugui gaudir d’aquest espai natural, que és el més democràtic de la ciutat”, ha afegit.

Deixa un comentari