Publicat el 16/11/2022

Els entorns dels dos equipaments es tractaran perquè quedin integrats a nivell paisatgístic. Els treballs del trasllat de les Pistes tenen una durada de 8 mesos i un pressupost superior a 477.000 €

 

 

 

L’Ajuntament va començar dilluns, 14 de novembre, les obres de trasllat de les Pistes Municipals de Petanca de Rocafonda, que comporten també la reubicació de l’espai recreatiu per a gossos als entorns de l’Institut Les Cinc Sénies.
Les actuals pistes de petanca, a la ronda de Rafael Estrany, estan afectades per la futura ampliació del Centre d’Assistència Primària de Rocafonda. Per això cal traslladar l’equipament esportiu a una nova ubicació.

Les noves pistes es construiran als terrenys situats sobre els mòduls de l’Institut Les Cinc Sènies, i que limiten també amb la plaça de Josep Cusachs, la carretera de Valldeix, la plaça de Josep Novelles i el carrer del Germans Manuel i Francesc Fontanals. Aquest àmbit està qualificat com a equipament educatiu, per la qual cosa la resta d’equipaments s’instal·la de manera provisional.
L’àmbit total de l’actuació és de 4.726 m², dels quals 2.266 m² corresponen a la zona de petanca, 1.436 m² a l’espai recreatiu per a gossos i 1.024 m² a entorns dels equipaments i espais lliures.

Pistes de petanca
Les pistes de petanca es construiran a la zona que ara ocupa l’espai recreatiu per a gossos. S’habiliten 12 pistes –l’equipament actual en té 8– i es construirà un edifici de serveis (44,15 m²) a partir de mòduls prefabricats que constarà de 2 lavabos accessibles i un espai polivalent per a ús exclusiu del club de petanca, i un altre lavabo accessible des de l’exterior de la instal·lació per a ús públic. A més, tindrà una zona de porxada exterior.
Les pistes tindran una vorera perimetral de fusta ancorada al terreny i disposaran d’un sistema de drenatge de les aigües pluvials.
Esportistes i públic podran utilitzar les grades de rocalla que ara ja té l’espai i també es col·locaran bancs i papereres.

Espai recreatiu per a gossos
L’actual zona d’esbarjo caní es reubicarà desplaçant-la uns metres fins a la part arbrada dels terrenys, de manera que disposarà d’espais d’ombra per al confort dels usuaris. Tindrà, com l’equipament actual, zones de descans, il·luminació pública, abeurador per als animals i font per a les persones usuàries, es traslladaran els elements d’agility existents per a l’activitat dels animals i disposarà també de tanca perimetral.

Els entorns dels dos equipaments es tractaran perquè quedin integrats a nivell paisatgístic. Així, es plantaran arbustives al costat de la reixa de tancament de la zona d’esbarjo dels gossos i de la zona de petanques. La urbanització es completarà amb l’enllumenat públic necessari.

L’empresa Catalana de Treballs i Obres SL executa les obres per encàrrec municipal, amb un pressupost d’adjudicació de 477.700,05 € (IVA inclòs). Els treballs tenen una durada prevista de 8 mesos. L’Ajuntament té previst habilitar en algun àmbit proper un espai alternatiu per a l’esbarjo dels gossos mentre es realitzen les obres.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Mataró

Deixa un comentari