Publicat el 20/01/2023

Durant els mesos de gener i febrer es durà a terme al municipi el programa “Canvi (d’acció) contra canvi (climàtic)” amb l’bjectiu de difondre les polítiques i mesures municipals i ciutadanes adaptatives al canvi climàtic

 

 

Les accions del programa “Canvi (d’acció) contra canvi (climàtic)”, compartit per les regidories de Medi Ambient, Educació i Promoció Econòmica, impliquen entitats cíviques, establiments comercials, famílies i la comunitat educativa. Els objectius són difondre les polítiques i mesures municipals i ciutadanes adaptatives al canvi climàtic, educar vers els valors vinculats i oferir recursos a la població per facilitar l’adaptació al canvi climàtic.

El passat dilluns es va iniciar el programa amb una xerrada motivadora als alumnes de cicle superior de l’Escola Sobirans. A més de la xerrada, els alumnes varen fer un taller experimental per entendre l’efecte del diòxid de carboni a l’atmosfera i a l’aigua de mar.

Les properes setmanes es portarà el programa a l’Escola Sant Martí i a l’Institut Domènec Perramon.

Es preveu que al voltant d’uns 500 alumnes del municipi, des de P5 fins a quart d’ESO, faran activitats del programa als seus centres educatius.

Cal destacar que cada alumne portarà a terme una auditoria a les seves respectives famílies, en la qual cada família obtindrà un indicador del grau de consciència i adaptació davant l’emergència climàtica.

També s’ha de destacar que els ecodelegats de l’Institut Domènec Perramon visitaran els comerços del municipi per animar els comerciants a posar a disposició dels clients articles i mesures que ajudin a mitigar els efectes del canvi climàtic al municipi i a adaptar-se a la nova situació.

El programa també té previstes una xerrada presencial i una de virtual obertes a tothom del municipi, així com una sortida pel bosc per tal de veure sobre el terreny els efectes del canvi climàtic en els ecosistemes i valorar la capacitat de resiliència adaptativa d’aquests.

S’anirà informant dels resultats obtinguts de les auditories familiars i de les activitats obertes a les persones del municipi.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament d’Arenys de Munt

 

Deixa un comentari