Publicat el 31/03/2021

Avui ha començat l’activitat en aquest espai annex, amb la vacunació per a majors de 80 anys. Aquest nou espai permetrà millorar el doble circuit covid i no covid en aquest centre de Primària

Avui ha començat a funcionar aquest mòdul de suport al Centre d’Atenció Primària d’Argentona, gestionat pel Consorci Sanitari del Maresme. S’utilitzarà per a funcions covid, principalment per fer les proves PCR, tests ràpids, vacunacions covid, identificació de contactes, etc. La COVID-19 ha suposat un important augment de feina als centres d’atenció primària, i molt d’ells no disposen d’espai suficient per fer un doble circuit per a pacients covid i no covid.
Aquest mòdul permetrà millorar la separació d’aquests circuits i guanyar espais molt necessaris per treballar amb major seguretat, tant per als pacients com per als treballadors.
El mòdul, situat molt apropo de l’edifici principal, té 45 m2 i compta amb dos punts per a realització de proves PCR o vacunes, dues zones d’atenció al pacient i una consulta per atendre pacients respiratoris.

120 mòduls repartits per tot el territori. El mòdul que s’ha instal·lat a Argentona és un dels 120 que el Departament de Salut té previst col·locar repartits per tota Catalunya, una xifra que podria ampliar-se en funció de les necessitats de cada territori. El desplegament d’aquestes estructures s’ha fet en espais propers als centres, en terrenys propis o cedits pels ajuntaments o altres institucions.
El pressupost mitjà de construcció i equipament mèdic de cadascun dels mòduls ha estat d’uns 70.000 euros. La seva durada està prevista d’entre dos i quatre anys, segons cada cas i són gestionats pels mateixos equips d’atenció primària.
Els nous espais s’emmarquen en el Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària, amb l’objectiu d’oferir més espai i confort a la ciutadana. Aquest compta amb una inversió global de gairebé 300 milions d’euros fins al 2022 i també preveu la contractació de nous professionals.

Consorci Sanitari del Maresme

 

Deixa un comentari