Publicat el 09/02/2014

El Consorci de Promoció Turística ha editat l´opuscle ´Modernisme al Maresme´ per difondre el gran patrimoni que hi ha a la comarca d´aquest moviment arquitectònic i atreure visitants que cerquen noves experiències culturals mentre gaudeixen del seu temps de lleure. La publicació, que es distribuirà a través dels ajuntaments i oficines d´informació turística, s´ha presentat en un acte presidit per Jaume Borrell, president del Consorci; Miquel Rey, regidor de Promoció Econòmica i Innovació de l´Ajuntament de Mataró i Marga Cruz, autora de les més de 200 fotografies que il·lustren el fullet.
La publicació té un caràcter clarament turístic per això s´ha centrat en obres visitables i amb un pes específic dels 4 municipis que tenen establertes rutes turístiques: Canet de Mar, Mataró, Argentona i Alella. A més, hi apareixen 14 poblacions més de la comarca que, com a mínim, disposen de tres recursos turístics d´arquitectura modernista. És el cas d´Arenys de Mar, Arenys de Munt, Caldes d´Estrac, Calella, El Masnou, Malgrat de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de LLavaneres, Sant Pol de Mar, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.
Segons ha indicat Jaume Borrell, al Maresme hi ha fins a 292 recursos modernistes susceptibles de convertir-se en productes turístics. El Consorci de Turisme considera que aquest patrimoni té prou força per convertir-se en un reclam turístic, tant per al turista de proximitat com per aquell que cerca un destí de vacances que, a més d´oferir-li sol i platja, li permeti acostar-se al món cultural. Amb aquest objectiu, la publicació ´Mresme modernista´està editada en 4 idiomes: català, castellà, anglès i francès

Deixa un comentari