Publicat el 13/10/2014

La cita esportiva va ser el passat diumenge 5 d’octubre, quan Calella i el Maresme van ser l’escenari de l’Ironman Barcelona 2014, un triatló d’abast mundial en el qual hi van participar 2.600 triatletes de 50 països diferents, tot situant Calella i al territori en l’aparador internacional, ja que, a més, aquesta prova puntuava pel campionat del món Ironman que se celebrarà a Kona (Hawaii) al 2015.
L’Ironman Barcelona 2014 ha estat el triatló de llarga distància de la història de l’estat espanyol amb més participació i la tempesta que va caure moments abans de començar la prova, no va impedir que aquesta se celebrés, tot i que es va començar amb mitja hora de retard. Així, l’Ironman va començar a les 9.00 h a la platja de Garbí de Calella on els triatletes van haver de nedar 3,8 Km a mar obert, pedalar 180 Km i finalment retornar les bicicletes per iniciar la cursa a peu de 42 Km.
Segons informa el consistori calellenc, el malagueny Clemente Alonso va ser el guanyador d’aquest primer Ironman Barcelona, seguit del sabadellenc Miquel Blanchart que va quedar a 25 segons del campió i en tercer lloc, però a més de 5 minuts, va arribar l’alemany Konstantin Bachor.
En categoria  femenina, la primera  en creuar la línea d’arribada  va ser l’austríaca Eva Wutti amb un temps de 8 hores, 49 minuts i 21 segons, en segon lloc va arribar la danesa Camila Pedersen a més de 9 minuts de la campiona  i la britància Susie Hignett va completar el podi en la tercera posició.


Alonso va fer un crono de 8 hores, 4 minuts i 13 segons i es va imposar  en les modalitats de natació i marató i tot i que Bachor va estar el més ràpid sobre la bicicleta i va encapçalar la prova fins a mitja marató, va ser al quilòmetre vint-i-cinc quan els dos espanyols van atrapar l’alemany.
En categoria femenina Eva Wutti va aconseguir la victòria i el rècord de la prova. La seva màxima rival, Camila Pedersen, va sortir la primera de l’aigua i es va mantenir en la primera posició fins la meitat del sector ciclista, on Wutti la va superar.

Deixa un comentari